Aktuellt

Nyheter, artiklar och event från Shibuya

 • Nyhet

  Shibuya säkrar stort ramavtal för IT-driftsaffärer

  Shibuya säkrar stort ramavtal för IT-driftsaffärer

 • Nyhet

  Så minskar vi vårt E-waste

  Avfallsposten E-waste uppgår enligt WHO till 54 miljoner ton och växer snabbast globalt.

 • Krönika

  För hackarna är alla ett lovligt byte

  Det går knappt en vecka utan att media rapporterar om nya hackerattacker och ransomwareangrepp.

 • Shibuya blir driftvärd för SaaS Cloud-tjänsten myB4.ai

  Vi på Shibuya är glada över att inleda ett långsiktigt partnerskap där vi blir driftvärd och global kundsupport för Saas Cloud-tjänsten myB4.ai Financial Fraud and Damage Detection.

 • Shibuya becomes operational host for SaaS cloud service myB4.ai

  We at Shibuya are excited to begin a long-term partnership where we become the operational host and global customer support for SaaS cloud service myB4.ai Financial Damage and Fraud Detection.

 • Krönika

  När olyckan är framme: Disaster Recovery blir allt viktigare

  De senaste åren har katastrofrubriker kring IT-avbrott duggat allt tätare. I den här krönikan tittar Christina Backlund närmare på hur motståndskraftiga svenska företag är och vad man behöver tänka på för att blir det.

 • Goda exempel

  SaaS-bolaget Your Company flyttar driften till Shibuya för compliance

  SaaS-bolaget Your Company flyttar hela sina drift till Shibuya för att garantera compliance med dataskyddsreglering. På köpet får de en närvarande och engagerad leverantör och en kostnadseffektiv lösning.

 • Krönika

  I den hybrida verkligheten utdelas inga rekordböter

  I veckan tilldelades Facebook mångmiljardböter för felaktig dataöverföring mellan Europa och USA. I den här krönikan pratar Shibuyas VD Christina Backlund om hur ansvaret vilar tungt på företagsledningarna idag och hur bristande kunskap kan leda till både fel hantering och minskad digitalisering.

 • Våra medarbetare

  Jani Lassila: Från molnutbildning till cloud engineer på Shibuya

  Jani Lassila bytte tryckpressar mot moln och digitala containers. Som cloud engeineer hjälper han kunderna skapa unika lösningar som kombinerar containerisering med säker IT från Sverige.

 • Artikel

  Vad är containerisering och varför det är viktigt för ditt företag?

  Containerisering är en populär trend inom mjukvaruutveckling som ger fördelar som portabilitet och säkerhet. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad containerisering är, hur det fungerar och vilka fördelar det kan ge din organisation.

 • Våra medarbetare

  Tusenkonstnären Jonas brinner för teknikens möjligheter

  I snart fem år har Jonas Toftefors verkat inom flera delar av Pulsen Group, men alltid med samma engagemang och vilja att utveckla och utvecklas. Och nu är han i full färd med att lansera helt nya datacenter för Shibuya.

 • Pressmeddelande

  Shibuya inviger toppmoderna datacenter i Västsverige

  Senaste åren har efterfrågan på säkra, svenskägda datacenter ökat. Allt fler företag, organisationer och aktörer inom offentlig sektor söker lösningar för att kunna placera sina applikationer, data och IT i Sverige, hos svenskägda leverantörer av IT-drift. Därför storsatsar nu Shibuya på nya, toppmoderna datacenter i Borås.

 • Artikel

  Ekosystem ger säkrare vård och högre patientsäkerhet

  VIDEO: Går det att kombinera ökad innovation med kontroll och säkerhet? Och måste det bli så komplicerat när man skapar ekosystem för hälsa, sjukvård och patientsäkerhet? Marie Berner Moberg från Shibuya satte sig ner med Ulf Löfström från Giddir och Jimi Inge från IBM för att reda ut begreppen runt ökad ekosystemsinnovation inom hälsa och sjukvård.

 • Pressmeddelande

  Säkrare och snabbare datakommunikation för ledande nordiska banker

  Svenska IT-bolaget Shibuya och tyska ADVA meddelade idag att Shibuya kommer använda ADVA:s optiska teknologi för att leverera ännu säkrare och snabbare kommunikationstjänster till ledande banker i Norden och Baltikum.

 • Goda exempel

  Eljun driver omställning till hållbara transporter med hjälp av Shibuya

  Startupbolaget Eljun driver på omställningen kring e-mobilitet genom att göra det enkelt, lockande och lönsamt att tänka hållbart resande. Genom innovativa sätt att nå de stora massorna planerar de för global expansion med tjänster från IBM och Shibuya i ryggen.

 • Nyhet

  Shibuya diskuterade cybersäkerhet med näringslivseliten

  - Vi gav vårt perspektiv på cybersäkerhet och fick också bekräftelse på att vår uppfattning och förhållningssätt delas av fler. Något som känns positivt i allt det obehagliga som cybercrime och cyberwarfare bär med sig, säger VD Christina Backlund.

 • Artikel

  Sex fördelar med svenska hybridlösningar

  De senaste åren har allt fler tjänster och allt mer data flyttat till molnet. Men det publika molnets fördelar kommer också med nya risker. Är det svenska ”lagom” som är rätt kombination av moln och lokal drift som är lösningen för en hybrid verklighet?

 • Våra medarbetare

  Från Barcelona till Shibuya och spjutspets inom WDM

  När Hicham Fhiyel lämnade Barcelona för Sverige för fem år sen var det av nyfikenhet att få utforska de nordiska länderna och den senaste tekniken. Hos Shibuya har han gått kurser i svenska, lärt känna svenska kunder och jobbar nu med den absoluta spjutspetstekniken inom WDM och datacenterkommunikation.

 • Artikel

  En intensiv vecka på säkerhetsfronten

  Sverige har haft en intensiv vecka på säkerhetsfronten. Ett antal organisationer inom både privat och offentlig sektor har blivit angripna. På Shibuya bevakar vi läget noggrant och arbetar aktivt med säkerhetsfrågor hos både oss själva och våra kunder.

 • Artikel

  Varför är WDM så viktigt?

  WDM-teknologi används för att öka kapaciteten i befintliga optiska fiberkablar samtidigt som data skyddas mot avlyssning genom kraftfull kryptering. Genom att koppla ihop datacenter via WDM blir dataöverföringen mycket snabbare och säkrare. Men vad är egentligen WDM och hur fungerar det?

 • Goda exempel

  Your Company löste säker lagring av persondata för sin molntjänst

  Startup-bolaget Your Company har byggt en tjänst som hjälper ekonomiska rådgivare att pedagogiskt förklara till exempel vinstuttag och försäkringar för företagsägare. När kunderna började efterfråga säker och GDPR-skyddad lagring av persondata i Sverige vände de sig till Shibuya.

 • Goda exempel

  Snabb hantering av cyberattacker minskar risk för ekonomisk förlust

  När bolaget upptäckte att de var utsatta för en cyberattack visste de att det var bråttom. De vände sig till Emil Andersson på Shibuya som snabbt skapade ett team för att både stoppa den pågående attacken och genomföra åtgärder för att förekomma framtida ekonomiska och renommémässiga förluster för bolaget.

 • Artikel

  Shibuya utses till Healthy Place to Work

  Shibuya har, tillsammans med flera bolag inom Pulsengruppen, tilldelats utmärkelsen Healthy Place to Work. Utmärkelsen ges till företag som arbetar aktivt med hälsofrågor och som dessutom kan påvisa förbättringar över tid.

 • Nyhet

  Shibuya bygger toppmodernt datacenter

  Behovet av säkra, hållbara IT-tjänster som levereras från Sverige ökar stadigt. Därför har Shibuya gett Coromatic i uppdrag att designa, bygga och genomföra installationer för ett toppmodernt datacenter i Shibuyas befintliga lokaler i Borås.

 • Nyhet

  Shibuya växer i syd

  Shibuya har verksamhet runt om i Sverige men med utgångspunkt från datacenter och kontor i Borås, Ulricehamn och Stockholm. Nu ökar bolaget även sitt fokus i södra Sverige från det nya kontoret i Helsingborg.

 • Artikel

  Hur kan vi skydda svensk data och samtidigt accelerera digitaliseringen?

  Shibuyas VD Christina Backlund pratar dataskydd och digitalisering på Almedalsveckan den 5 juli tillsammans med Lena Schelin, Generaldirektör på Integritetsskyddsmyndigheten, Agnes Hammarstrand från Advokatfirman Delphi och Per Ledberg från Your Company.

 • Våra medarbetare

  Med två vakande ögon på tekniken

  På Shibuyas övervakning gäller det att kunna lösa tekniska ärenden och agera snabbt när det gäller. Alexander Floman Randsalu är övervakningstekniker och en del av det team som dygnet runt är på plats i Shibuyas lokaler i Borås för att se till att infrastruktur, system och tjänster fungerar som de ska.

 • Artikel

  IT-säkerhetsfrågor i samband med kriget i Ukraina

  Säkerhetsläget förändras varje dag på grund av det pågående kriget i Ukraina. Händelserna får också konsekvenser inom IT. Här är några rekommendationer för att höja säkerhetsnivån inom svenska verksamheter.

 • Artikel

  6 IT-säkerhetspoddar du inte bör missa

  IT-säkerhet är alltid högaktuellt men inte minst i oroliga tider är det viktigt att hålla sig uppdaterad kontinuerligt kring nyheter och förändrade hot. Vi bad Shibuyas säkerhetschef Robert Rinde tipsa om några av sina favoritpoddar inom cybersäkerhet.

 • Våra medarbetare

  Köksmästaren tar kreativitet och teamwork till IT-supporten

  Som senior support engineer fördjupar sig Andreaz Hasseb Källen i komplexa ärenden. Det är inte bara de stora IT-kunskaperna som är till nytta i jobbet. Efter sitt tidigare yrke som kökschef har han också känslan för service i ryggmärgen.

 • Våra medarbetare

  Teamwork skapar kundnära IT-support

  Hade det inte varit för corona hade du sannolikt hittat Elin Holmqvist i publikhavet på ett fullsatt Ullevi under en konsert. Att vara en god lyssnare har hon nytta av i Shibuya IT-support. Stressade personer med IT-problem är inte alltid ljuv musik, men Elin och kollegorna vänder problem till lösningar och skapar nöjda kunder med en fungerande IT-miljö.

 • Goda exempel

  Lantmäteriet förlänger livslängden på sin serverpark med Shibuya Care

  Lantmäteriet är vana vid att mäta och följa upp. Det gäller även deras egen IT-miljö. Istället för att uppgradera väl fungerande hårdvara bara för att tillverkaren slutade att supporta produkterna, valde Lantmäteriet ett mer hållbart och ekonomiskt sätt att hantera hårdvaran genom tredjepartsservice från Shibuya.

 • Pressmeddelande

  Christina Backlund ny VD på Shibuya

  I våras gick driftbolaget Pulsen Production samman med datacenterexperten Shibuya Crossing i det nya bolaget Shibuya. Nu fortsätter resan mot att bygga ett gemensamt bolag med stark tillväxt i en allt mer snabbrörlig bransch genom rekryteringen av Christina Backlund som ny VD för Shibuya.

 • Goda exempel

  Rätt IT säkrar samhällskritisk produktion hos Trioplast

  Tidigare ägde Trioplast sin egen hårdvara men partnerskapet med Shibuya gör det möjligt att istället köpa funktionerna som tjänst. Det innebär att Trioplast slipper köpa in och underhålla hårdvara och istället kan lägga tid på att utveckla system och processer.

 • Goda exempel

  Många synergier för Dahl genom Shibuyas samgående till ett gemensamt företag

  De har en väldigt kundorienterad attityd som vi uppskattar mycket. Vi ser dem nästan inte som en extern part, utan mer som en del av oss, och det är nog det finaste betyg man kan få, säger Roger Dahlqvist, CTO på Dahl.

 • Nyhet

  Shibuya självklart val för drift av särskilt känslig information

  Fördelarna med att drifta i ett privat moln är många. Utöver skalbarheten som gör att kunden lätt kan anpassa användandet efter sin verksamhet så får man också hög kontroll över både äldre och nyare system, bra möjligheter att använda gemensamma säkerhetslösningar för alla applikationer och säkerställa hög nätverkskapacitet med snabba svarstider.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev