Shibuya, part of Pulsen
Person håller i en handkontroll till ett tv-spel

Bergsala sätter fokus på utveckling

Även om Nintendo antagligen är mångas första association när man hör Bergsala, erbjuder företaget betydligt mycket mer än så. Bortsett från spel och konsoler ryms hemelektronik, husgeråd och mycket mer i deras sortiment. Därtill består koncernen i stort av ett flertal olika aktiebolag – som alla arbetar för att driva Bergsala framåt, så effektivt som möjligt.

Förutom moderbolaget, Bergsala Holding AB, och ett tiotal joint ventures, består koncernen av Bergsala AB, Bergsala SDA AB, Bergsala Handic AB och Bergsala Administrationsservice AB - som är deras bolag för gemensam administration och fastighetsförvaltning.

Då verksamheter­nas behov av IT-stöd varierar från säsong till säsong, behövde de en flexibel driftlösning som hjälpte dem justera mängden kapacitet efter behov. Då föll valet på Pulsen och deras IBM Power (f.d. AS/400) kapacitetstjänst.

Fördelen med den kapacitetslösning som Pulsen levererar är att man kan skala upp och ner den under olika tider på året. På så vis behöver man bara betala för kapaciteten när man behöver den. Och vi kan alltid lita på ett stabilt stöd

Allan Ronnebro, CFO i moderbolaget

En positiv start gav en stabil vardag

Sedan systemet implementerades har koncernen fått tillgång till en komplett lös­ning, skräddarsydd efter de olika verksamheternas specifika behov. Den tid som Bergsalas IT-avdelning tidigare behövde lägga på den dagliga driften har nu kunnat riktas om till mer strategiskt arbete.

– Redan under implementeringsprojektet märktes det att Pulsen har lång erfaren­het och bred kunskap inom Powerdrift. Deras arbete har gjort det möjligt för oss att blicka framåt och fokusera på affärsutvecklingen, fortsätter Allan Ronnebro.

Två lösningar i symbios

Inom Bergsalakoncernen används affärssystemet IBS Enterprise, som omfattar allt ifrån deras lager-planering och inköp till leverantör- och returhantering. Och hela systemet driftas idag via Powerlösningen.

– Det är inte många leverantörer som har kunskap om systemet. Så det känns tryggt att Pulsen har ett stort antal kunder som använder sig av det, avslutar Allan Ronnebro.

Kort om Bergsala

• År 1976 grundades Bergsala AB i Kungsbacka

• Bergsala och Nintendo har samarbetat sedan 1981 och är företagets äldsta partner utanför Japan

• Inom Bergsalakoncernen arbetar 50 personer och de omsätter drygt 1 miljard svenska kronor/år

Vill du veta mer om Shibuyas lösning till Bergsala?

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

Catarina Lindahl

KONTAKT

Christina Backlund

VD

Shibuya

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen