Shibuya, part of Pulsen
Plaströr i en hög

Lösningar som främjar en positiv utveckling för Pipelife

Just plaströr är kanske ingenting du går runt och tänker på varje dag – men vare sig du har ägnat en tanke åt dem eller inte så spelar de stor roll för hur vardagen flyter på. Pipelife International är idag Europas ledande producent av plaströr. Deras produkter ser till att allt ifrån enskilda hem till kommuner har pålitliga system för transport och skydd av vatten, vätskor och energi.

Den svenska delen av koncernen

Varje år bearbetar Pipelife Sverige 34 000 ton plastråvara vid produktionsenheterna i Ölsremma och Ljung i Västergötland. De tillverkar bland annat mark- avloppssystem, dräneringssystem, kabel-skyddssystem och mycket mer i PVC, PE och PP.


Pipelife har kunder som byggmaterialgrossister, rör- och elinstallatörer, entreprenörer, kommuner, energiverk och många andra över hela landet. För att leva upp till kundernas förväntningar sätter företaget höga krav på sin produktion i varje led. Förutom det arbetar de ständigt med att utveckla och förfina sina satsningar inom miljöområdet. Det är helt enkelt många delar, behov och projekt som måste klaffa. För att lyckas med det föll valet på Pulsen och affärssystemet M3 som hjälper Pipelife hantera alla affärskritiska processer.


”M3 är hjärtat i hela vår verksamhet och det är helt avgörande att systemet alltid är tillgängligt.” säger Thomas Nilsson, IT-chef på Pipelife Sverige.

 

Lång erfarenhet av en pålitlig plattform

Affärssystemet körs idag på IBM Power parallellt med ett antal sidosystem som är baserade på Intel/Windows. Pipelife har använt sig av systemet i många år och arbetat tätt tillsammans med Pulsen för att hantera olika utmaningar som de har stött på under tiden.


”Det känns tryggt att Pulsen driftar M3 för oss. Pulsen har stor erfarenhet av detta system och en stabil drift. Men vad som är minst lika viktigt är Pulsens tekniker med kompetens inom en rad olika områden, vilket gör att vi kan förlita oss på en och samma part i de flesta IT-relaterade frågor.” fortsätter Thomas Nilsson.


En gemensam satsning framåt Pulsen driftar M3 och en majoritet av Pipelifes övriga IT-infrastruktur från datacentret i Borås. I ett samarbete är en stä dig strävan mot förbättring viktig. Därför arbetar vi kontinuerligt med att ta vår kunds ösning vidare – för att den ska växa och anpassas i takt med företagets resa. ”Pulsen är en innovativ partner som aktivt driver ett antal utvecklingsfrågor tillsammans med oss kring vår framtida IT-miljö.” avslutar Thomas Nilsson.


Kort om Pipelife Sverige
Idag har den svenska delen av koncernen ca 200 anställda. Pipelife International har sitt säte i Wien, Österrike och koncernen finns representerad i 26 olika länder.

Vill du veta mer om denna lösning?

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

Catarina Lindahl

KONTAKT

Christina Backlund

VD

Shibuya

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen