Shibuya, part of Pulsen
Person trycker på ett tangentbord

B&B TOOLS flyttar IT-drift

PRESSMEDDELANDE: B&B TOOLS flyttade vid årsskiftet sin IT-drift till Pulsen Production. I samband med detta tar Pulsen även över personal och driftinfrastruktur från B&B TOOLS.

Industrihandelskoncernen B&B TOOLS flyttar från och med den 1 januari 2017 över ansvaret för hela sin nuvarande IT-drift till Pulsen. Affären innebär att Pulsen hanterar all IT-drift, inklusive personal och serverhallar, för B&B TOOLS-koncernen.


– Med Pulsen får vi en samarbetspartner som är erkänt duktig inom IBMs Power-segment när det gäller IT-drift. Samarbetet och våra olika kompetenser kommer definitivt att komplettera och förstärka båda verksamheterna bra och vi kan härigenom realisera skalfördelar i driften. Pulsen har dessutom lång erfarenhet och en stabil ekonomi, vilket var viktigt för oss när vi sökte en långsiktig partner för vår IT-drift, säger Gustaf Johansson, Head of Digitalization & IT på B&B TOOLS.


Pulsen Production tar över B&B TOOLS befintliga driftshallar och driftspersonal i Ulricehamn och fortsätter driften där som ett komplement till sitt befintliga datorcenter i Borås. Affären innebär att Pulsen får ett stort nytillskott av både personal och infrastruktur på driftssidan.


– Vi får in ny kompetens inom både befintliga och nya områden. B&B TOOLS IT-driftspersonal har till exempel stor erfarenhet av klienthantering, vilket kommer gynna många av våra befintliga kunder som efterfrågar detta i högre grad än idag. Vi får även tillgång till två nya driftshallar för att konsolidera och utöka vår driftverksamhet, säger Fredrik Stark, Affärsutvecklare på Pulsen Production.


Pulsen Production är sedan många år specialister på IBM Power-drift, som är delar av den miljö B&B TOOLS arbetar i. Genom affären säkrar B&B TOOLS därmed upp sina behov inom Powersegmentet, men även på den omfattande Intel/Windows-sidan.


– Jag ser väldigt mycket fram emot att fortsätta att utveckla B&B TOOLS IT-miljö och att vara en del av deras tillväxtresa framåt. Vi kompletterar varandra väl, med deras process- och standardiseringstänk och vårt fokus på behovsanpassade IT-lösningar. Vi går en spännande tid tillmötes, säger Jonus Bartholdson, VD för Pulsen Production.

Vill du veta mer om Shibuyas lösning för B&B Tools?

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

Catarina Lindahl

KONTAKT

Christina Backlund

VD

Shibuya

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen