Shibuya, part of Pulsen

Tecknar avtal om samarbete inom AI

Pulsen Production och IBM har tecknat ett nytt treårigt avtal inom IBM:s partnerprogram Ecosystems Expansion. Det nya avtalet gäller år 2018-2020 och har som främsta syfte att hjälpa Pulsens kunder utveckla nya tjänster baserade på IBM:s hårdvaruplattformar och innovativa teknologi inom AI och kognitiv it. Samarbetet ger Pulsen Production ytterligare möjligheter att ta ett helhetsansvar för IT-driften och de system som måste kommunicera med varandra via Pulsens datacenter liksom tjänster som anropas i molnet.

– Behovet att sammanställa och analysera stora mängder data och komplex information är i dag oerhört stort. Genom att utveckla vårt mångåriga och framgångsrika samarbete med IBM till att omfatta AI-baserad teknik får vi nu bättre möjligheter att erbjuda våra kunder lösningar som skapar en snabb och tydlig affärsnytta, säger Martin Hogmalm på Pulsen Production.


– Genom det nya avtalet får våra kunder tillgång till nya tjänster och lösningar som kommer att stärka deras konkurrenskraft samt affärsvärdet de får ut av sin IT-miljö. Jag ser fram emot att vi nu kan bredda våra gemensamma erbjudanden och utveckla nya tjänster inom bland annat AI och kognitiva system för IBM:s hårdvaruplattformar, kommenterar Peter Nilsson, Country Manager, IBM Systems.


Pulsen är sedan flera år guldpartner till IBM. Bolagen har ett omfattande och framgångsrikt samarbete inom drift- och kapacitetstjänster baserade på IBM Power. Pulsen har använt IBM som IT-plattform sedan år 1964.


Partnerprogrammet Ecosystems Expansion syftar till att utveckla IBM:s hårdvaruaffärer genom strategiska samarbetsavtal med marknadens främsta partner.

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen