Shibuya, part of Pulsen

Erbjuder ny säkerhetslösning från Check Point

Pulsen Production har tecknat avtal med Check Point om införande av deras säkerhetsplattform NGTP (Next Generation Threat Prevention). Införandet avser en integrerad brandväggslösning som med flera lagers skydd och en mycket hög säkerhetsnivå syftar till att göra Pulsens erbjudande inom IT-säkerhet ännu mer omfattande. Pulsen Production är ett bolag inom Pulsenkoncernen som levererar driftslösningar för verksamhetskritiska IT-system.

Utöver en traditionell brandväggsfunktion erbjuder den nya säkerhetsplattformen bland annat integrerad applikationskontroll, intrångsdetektering, VPN och ett flertal säkerhetsfunktioner som ger ett ökat skydd mot exempelvis ransomware (gisslanprogram), nätfiske och informationsstöld.


– I allt Pulsen Production gör behöver säkerhet vara en del av leveransen. Det innebär att vi på alla vis måste undvika driftstörningar, intrång och andra incidenter som påverkar oss själva och våra kunder. Högsta IT-säkerhet är och förblir ofta en avgörande faktor. Särskilt som många av de IT-system vi driftar är verksamhetskritiska och måste vara säkert tillgängliga dygnet runt årets alla dagar, säger Martin Hogmalm, vd Pulsen Production.


– Vi har redan i dag en mycket hög säkerhet men måste givetvis följa en utveckling där hotbilden hela tiden förändras. För att fortsätta erbjuda IT-drift som matchar de behov som finns har vi nu valt att införa Check Points plattform som en del av vårt erbjudande inom säkerhet. Den ger oss fler lager av säkerhet och en mycket god funktionalitet, kommenterar Fredrik Gotting, säkerhetsansvarig, Pulsen Production.

KONTAKT

Mikael Johansson

Business Area Director

Shibuya

KONTAKT

Fredrik Gotting

IT Strategy & Development Manager

Shibuya

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen