Shibuya, part of Pulsen

”Här finns massor av historia men också en tydlig framåtblick”

VÅRA MEDARBETARE: Ibland är det bra att kunna blicka bakåt för att se framåt. För Pulsens tekniker och specialist på IBM Power, Rikard Thorin, har företagets historia och samlade erfarenhet varit ett avstamp som gör det roligt och utvecklande att gå till jobbet.

– Det som lockade med Pulsen var inte minst chansen att få arbeta i ett IT-företag som i stort sett varit med sedan dag ett. När jag kom hit för över tio år sedan visste jag att Pulsens enorma erfarenhetsbank var unik. Samtidigt som jag haft möjlighet att ta del av den är det här ett företag med framåtblick. Här finns alla möjligheter till kompetensutveckling, både på ett tekniskt och personligt plan. För mig har kombinationen av trygghet, öppenhet, stimulans och möjligheten att ha kul på jobbet gjort Pulsen till en väldigt bra arbetsplats, säger Rikard Thorin.


Nästa industriella revolution driver

–Om man ser till trender och förändringar som påverkar det vi arbetar med känns införandet och användningen av AI som den enskilt viktigaste drivkraften. Här händer det otroligt mycket och de praktiska tillämpningarna kommer att göra data till en större och viktigare tillgång än någonsin tidigare. I den utvecklingen gäller det förstås att erbjuda IT-tjänsterna som matchar utvecklingen och ger företag konkret affärsnytta, fortsätter Rikard.

– Även om de praktiska tillämpningarna av AI är i sin linda och området är nytt för de flesta är jag övertygad om att vår långa erfarenhet av IT och säkra, stabila drifttjänster ger oss bättre möjligheter att förstå helheten och kundernas behov. Vi vet att ny teknik inte har något egenvärde utan måste skapa praktiska tillämpningar som gör skillnad i vardagen. Det är också det som gör mitt jobb roligt och stimulerande, avslutar Rikard Thorin.

RiKARD THORIN

Tekniker inom IBM Power Systems och
IBM Storage.

 

Rikard är 35 år gammal och bor i Borås. Innan Rikard började på Pulsen arbetade han som supporttekniker på
Bredbandsbolaget. Utanför jobbet är Rikards intressen resor, musikproduktion,
DJ:a, fotografering och Bitcoin.

 

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen