Shibuya, part of Pulsen

”Jag halkade in på ett bananskal”

År 1986 hamnade Stefan Hansfeldt på Pulsen Production av en slump. I dag, 32 år senare, jobbar han fortfarande med kommunikationstjänster, men i en annan befattning.

– Jag halkade in på ett bananskal. Jag hade en kompis som jobbade här, och fick chansen via honom att komma på intervju. Jag blev anställd, och började som driftoperatör. Sedan ramlade jag in på teknikspåret - och med kommunikation - och där har jag blivit kvar.


I dag jobbar Stefan Hansfeldt som SAM (Service Area Manager) för olika kommunikationstjänster som finns på Pulsen Production, exempelvis WAN-kommunikation, Internet, säkerhet och brandväggar. Han är också team leader för kommunikationsgruppen.


– Roligt har det varit att se utvecklingen under tiden jag varit här, framför allt att se hur stor plats Internet har tagit i våra vardagliga liv. Det har varit stor förändring under de här åren, säger Stefan.


När Stefan Hansfeldt siar om framtiden tror han att de senare årens trendutveckling med molntjänster och säkerhet håller i sig.


– Säkerhet i olika former tror jag att det kommer bli än mer fokus på i framtiden. Ända från saker vi har i datacentret till klienterna – paddor och mobiltelefoner, så att man säkrar upp hela kedjan.


– Internet kommer bredda sig med ännu fler tjänster. Sedan gäller det att vi tillsammans kan få fram säkra lösningar. Molnet är ju alltid med i diskussioner, och i vissa applikationer kommer molnet passa perfekt, och i vissa tror jag att det kommer behållas in house.


MED STABIL DRIFT I SIKTE

För Stefan Hansfeldt är uppdraget solklart. Att leverera en trygg och säker drift till kunderna, och tillsammans med Pulsens systerbolag erbjuda ett brett spann av kompetens inom flera områden.

 

– Har vi en stabil drift – då menar jag egentligen nöjda kunder. Det är ju det absolut bästa, för har vi våra system up and running blir vår tillvaro behagligare också. Stabil drift tycker jag är jätteviktigt.

 

– Ju bredare lösning man kan ha, ju fler kunder ska man kunna locka till sig. Sedan gäller det att bibehålla kompetens på alla områden, för det blir en bred lösning av det totalt sett. Vi har många inom Pulsen Production för att täcka in de olika behoven, sedan har vi även en bred kompetens med våra syskonbolag också – för att kunna hjälpas åt och ge kunden en så bra lösning som möjligt.

 

För att varva ner efter en arbetsdag brukar han köra ett cykel- eller crosstrainerpass hemma i Sjömarken i Borås. Sin lediga tid spenderas helst med familjen, där det har blivit flera barnbarn.

 

– Jag brukar säga att jag har tur som har alla mina döttrar i Borås med omnejd. Det är spännande att vara med och se barnbarn växa upp. Jag har tre barn och sex barnbarn, så nu är det fullt upp, skrattar Stefan Hansfeldt.


KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen