Shibuya, part of Pulsen

När man förstår kundernas vardag ger man bättre support

VÅRA MEDARBETARE: Att få närmare kontakt med kunderna var en av anledningarna till att Sandra Ljungquist bytte arbetsplats till Pulsen. Hon är Powerteknikern som gärna sätter sig in i kundens verksamhet för att kunna hjälpa till bra när de behöver stöd kring sina IBM Power-lösningar.

Pulsen Production har mycket lång erfarenhet av IBM Power-plattformen för driftlösningar, och Sandra Ljungquist matchar den erfarenheten väl. De senaste tjugo åren har hon arbetat med telefonsupport för Powerkunder globalt på IBM, innan hon valde att kliva över till Pulsen. Hon ser en stor fördel med att ha närmare till kunderna och att kunna lära känna dem bättre.

 

– På IBM har jag hjälpt kunder över hela världen via telefon, nu är det närmare till kunderna. Vissa grejer kan man förstås göra remote, men jag tycker det är ganska trevligt att åka ut direkt till kunderna om de är i närområdet, säger Sandra Ljungquist.

 

– Det är också bra att synas på plats hos kunden. Då vet de vem det är som sitter på Pulsen och hjälper dem. Och jag får mer bakgrund av vad de gör och ser hur vardagen ser ut hos dem. Det är ju deras arbete som påverkas om IT-systemen inte fungerar och jag måste göra mitt bästa för att hjälpa dem. Så det tycker jag är jättekul att man får den här kontakten med kunder. Det känns också som att kunderna börjar få ett annat förtroende för en. Till och med så att de ringer och frågar när jag kan komma dit nästa gång, skrattar Sandra.

 

Aldrig långt till en kollega som har svar

Det är mycket som blir annorlunda när man byter arbetsplats från ett amerikanskt storbolag till svenska, familjeägda Pulsen. Tidsskillnaden och de fysiska avstånden är en del, de olika företagskulturerna en annan.

 

– Man märker en stor skillnad på företag. På Pulsen är det mer familjärt. Här märks man som person på ett helt annat sätt, säger Sandra.

 

Många av kollegorna på Pulsen är gamla bekanta till Sandra efter åren på IBM-supporten. När Pulsens egna tekniker behöver hjälp var det ofta till henne de ringde.

 

– Jag kände till de flesta innan jag började, fast bara via telefonrösten. Jag minns att jag fick ett julkort med foto något år och kunde kolla ”jaha, där är den, aha, är det där Hasse som jag pratat med…” Det är kul att nu få jobba närmare med dem på ett annat sätt, säger Sandra och fortsätter:

 

– Bra arbetskamrater som man kan bolla problem med är viktigt för mig. Och alla har så olika personlighet här! Alla är också duktiga på olika områden så det finns alltid någon man får hjälp av som specialiserat sig på någonting. När man är ny i en roll har man såklart många frågor. Men jag tycker kollegorna är jättetrevliga och hjälpsamma, så jag har aldrig känt att det är några problem att fråga om hjälp när man behöver det.

 

Att alltid lära sig nya saker

IBM Power är en etablerad plattform, och även om Sandra jobbat med den under många år känner hon sig inte färdig med den.

 

– Det är ett så brett område och jag känner mig inte fullärd för fem öre. Det är det som gör det roligt att jobba, för du lär dig alltid nya saker. Visst kan du specialisera dig på olika områden men det kommer alltid ske någonting nytt. Det är nog därför jag tycker om att jobba med det, för att man lär sig saker nästan hela tiden.

Sandra Ljungquist

Supporttekniker inom IBM Power på Pulsen Production sedan maj 2018

 

Sandra började på Pulsen i maj och sitter på Pulsen Productions nyrenoverade kontor i Bergshamra i norra Stockholm när hon inte är ute hos kunder.

 

Hon bor i Bålsta med sambo och två barn som alla håller på med hockey och fotboll. Själv säger hon sig varken kunna åka skridskor eller springa med boll, men gillar istället löpning och att träna på gym. Den senaste hobbyn är att fynda och renovera gamla skåp. ”Jag gillar det här med att förvandla något, att se hur något fult kan bli så fint med lite färg”, säger Sandra som alltid är på spaning efter nästa renoveringsobjekt.

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen