Shibuya, part of Pulsen

"Kunden ska antingen spara tid eller pengar"

Den tidigare Make IT-delägaren Jonas Linderos ser kundnytta som sin drivkraft i den nya rollen som konsult för SharePoint, Office 365 och Azure på Pulsen Production. Att bygga smarta lösningar som förenklar kundens processer är lika viktigt som att vara rådgivande, menar han.

Jonas Linderos har jobbat med Microsoft sedan 1994 och plattformen SharePoint sedan den släpptes 2001. Han har gått från en teknisk roll inom Ericsson (Information Systems Sverige) via ett affärsutvecklingsperspektiv som delägare i Make IT till en konsultroll för SharePoint, Office 365 och Azure på Pulsen Production. Hans bakgrund har gett honom en bred kompetens som gör att han kan sätta kundnyttan i fokus.

 

– Eftersom jag är både tekniker i botten och har jobbat mycket med att ta fram nya tjänster med fokus på ekonomi kan jag hitta en lösning som både är görbar för oss och lönsam för kunden. Man ska antingen spara tid eller pengar, säger Jonas Linderos.

 

 

Pulsen är IBM Gold Business Partner. Specialist: Power Systems. Authorized Systems and Storage: Power System Storage

Jonas Linderos är konsult för SharePoint, Office 365 och Azure på Pulsen Production.

 

Jonas är, tillsammans med ett team, expert på SharePoint, Office 365 och Azure. Han har mycket kundkontakt och fungerar oftast som ett kitt mellan utvecklare och kund.

 

– Jag är ute mycket hos kunder. Oftast är jag med tidigt i en diskussion med kunden och ser vilket behov de har och vad kundnyttan blir, och förmedlar det sedan vidare. Jag har mycket fokus på hur vi kan förbättra och förenkla kundens processer. Vi bygger logiska saker för att exempelvis få bort onödiga moment, säger Jonas Linderos och fortsätter:

 

– Vi får ofta förfrågningar i stil med: ”Vi har börjat med Micosoft Dynamics CRM, men det är alldeles för avancerat. Hur kan vi göra istället?” Vi kan då bygga ett system i SharePoint med ett antal komponenter. Vi använder ofta Microsofts PowerApps för att göra det mobilanpassat, Power BI för att visa affärsdata och så vidare. Vi bygger ärendehanteringssystem, CRM-system, ledningssystem och mycket annat.

 

En lika viktig del i Jonas arbete är rådgivning mot kunden, eftersom Microsofts produkter uppdateras kontinuerligt och nya applikationer kan ställa till det för kunden.

 

– Det kommer nya funktioner varje vecka - en del gör att kunden kanske inte kan jobba på samma sätt som igår, en del gör att man jobbar ännu bättre. Vi har koll på vad som händer och ger råd till kunden.


Mer än bara ett intranät

SharePoint har under årens lopp vuxit till en färdig produkt, och ingår i många delar i Office 365, exempelvis OneDrive och Teams. SharePoint används bland annat för att bygga ett enkelt, modernt intranät, men det finns också avancerade funktioner inom dokumenthantering. Jonas Linderos menar att företag idag utsätter sig för en säkerhetsrisk.

 

– Ett vanligt problem är att man sparar dokument på så många olika platser. Mindre företag använder kanske OneDrive, DropBox, FTP eller sparar på sin lokala dator - någonstans är den informationen spridd. Man behöver samla ihop allting och veta var man ska ha det, och det kan man med bra planering tack vare säkerhetsfunktionerna i Office 365 och Azure. Även här är vi rådgivande mot kunden. Har man ingen erfarenhet av att bygga på ett bra sätt är det lätt att det plötsligt finns hundra olika ytor vilket gör det nästan omöjligt att hitta rätt information. Det gäller att bygga smart. Där har man stor nytta av vår långa erfarenhet, avslutar Jonas Linderos. 

jag vill veta mer om sharepoint, office 365 och azure





Jonas Linderos

Konsult för SharePoint, Office 365 och Azure på Pulsen Production

 

Jonas är 59 år och kommer från Göteborg, men har bott i Borås sedan -97. Han har jobbat med Microsoftprodukter sedan -94 och beskriver sig själv som en datanörd. Han tycker om att vandra, gärna i Italien eller Österrike, och att umgås med sin fru och de tre vuxna barnen.

 

En av Jonas passioner är bilar. Han har tävlingscertifikat och kör sin Porsche Boxster GTS på bana. ”Jag gillar att utmana mig själv till max. Hur fort kan man köra?”

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen