Shibuya, part of Pulsen

Här kommer datadrivna Stefan Sjöberg kommer till sin rätt

Att analysera stora mängder data, dra slutsatser och förbättra interna processer är några av drivkrafterna för Pulsen Productions nya controller. Stefan Sjöberg klev in i bolaget i december och har tidigare jobbat som bland annat business controller och ekonomichef. Att Pulsens ekonomifunktion står inför en digitaliseringsresa var en av sakerna som lockade Stefan till bolaget.

För Stefan Sjöberg var klivet in i rollen som controller på Pulsen Production i december ett naturligt nästa steg. Med lång erfarenhet både som controller och ekonomichef blev suget stort efter att jobba inom en större koncern igen. Det som lockade allra mest var Pulsens resa in i framtiden i kombination med bolagets goda varumärke och rykte som en bra arbetsgivare.

 

– Något som lockade mig var att inte bara Pulsen Production, utan hela koncernen står inför en spännande digitalisering. Det sker inom alla områden och branscher nu, men att man på Pulsen redan tagit in kompetens som kan digitalisera delar av ekonomifunktionen lät väldigt spännande för mig som jobbar med ekonomi. Själv försöker jag alltid arbeta smartare och mer effektivt, så jag tror verkligen det kan förbättra arbetsprocessen för alla när man tar den här typen av initiativ från koncernledningen, berättar Stefan Sjöberg.

 

– Jag har jobbat i både mindre organisationer och större koncerner och gillar verkligen att Pulsen Production har personligheten av ett litet bolag och tryggheten med den större koncernen runt omkring. Det tror jag kommer passa mig perfekt.

 

Analys nyckeln till framgång

Rollen som controller innebär att Stefan har en central roll hos Pulsen Production. Han tror att analys blir ett allt viktigare moment inom ekonomi framöver.

 

– Jag kommer jobba mycket med analys, ta fram beslutsunderlag, driva affären och se att vi går åt rätt håll. Det är något jag verkligen tycker är kul – att plocka ut data ur system och analysera, hitta avvikelser och förbättringspotential.

 

– För mig är det också viktigt att förstå kärnverksamheten och vad det är vi erbjuder för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Bästa sättet att göra det är att aktivt vara delaktig i bolagets verksamhet, exempelvis genom att vara med på kundbesök eller vistas i datahallarna för att förstå vad vi egentligen levererar.

Stefan Sjöberg på fotbollsplanen. Foto: Wictor Carlsson

Stefan Sjöberg på fotbollsplanen. Foto: Wictor Carlsson

Stefan har tidigare jobbat både som controller och ekonomichef, bland annat på plaströrstillverkaren Pipelife och marknadsföringsbolaget ADinQ.

 

– Jag vill gärna tro att min bakgrund inom ekonomi är ganska bred. Jag har tidigare arbetat som både controller och ekonomichef samt haft personalansvar. Just nu lockas jag av att jobba i en renodlad controllerroll där jag får arbeta med att analysera data och förbättra interna processer.

– Jag pluggade programmet Dataekonom på Borås Högskola och har en magister i ekonomistyrning, men även viss kunskap inom informatik. Jag står nog med ena benet i ekonomi och andra i IT, därför kändes Pulsen Production som en plats där jag nog kan komma till min rätt. Alla kollegor har hittills varit väldigt trevliga och hjälpsamma, så jag har fått den bästa möjliga starten. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av den här resan, säger Stefan avslutningsvis.

stefan sjöberg

Ny som controller på Pulsen Production sedan december

 

Stefan är 42 år och kommer från Ljung i Herrljunga kommun. Han har sambo och två barn på 6 och 9 år. ”Vi är en familj som försöker vara aktiva men med blandat resultat i perioder”.

 

Stefan har varit aktiv fotbollsspelare under hela sitt liv och lyckades tillsammans med sina lagkamrater att ta Annelunds IF hela vägen från botten av division 6 till toppen av division 2. Stefan spelar fortfarande boll i klubbens i P35-lag. ”Det är fortfarande på blodigt allvar när det är match, och fortfarande lika roligt även om kroppen ofta säger något annat. Vi håller väl en hyfsad nivå och vann faktiskt DM förra året!”

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen