Shibuya, part of Pulsen

IBM Sverige positiva till den samlade kompetensen hos partnern Shibuya

För IBM spelar partnerbolag en viktig roll i att hitta rätt lösningar för kunderna och att få dessa på plats. Partners med stor kompetens inom sina områden har också goda möjligheter att guida kunderna rätt inom en allt mer komplex molnstruktur. Johan Rittner på IBM Sverige ser mycket positivt på nya Pulsenbolaget Shibuya och den kompetens som samlats där nu när två IBM-partners gått samman.

Johan Rittner, General Manager IBM Sverige

I början av mars gick driftbolaget Pulsen Production och datacenterexperten Shibuya Crossing samman i det gemensamma bolaget Shibuya, en del av Pulsen. Tillsammans bildar de en av de största aktörerna inom verksamhetskritiska IT-lösningar i Sverige och en framstående långsiktig partner både till leverantörer som IBM och till kunder som är beroende av stabila, moderna och säkra system för sina verksamheter.


– Vi ser mycket positivt på samgåendet. Kompetensen från de två bolagen blir nu mer samlad och de kompletterar varandra bra. Det ger mer muskler och är helt i linje med vad marknaden efterfrågar, säger Johan Rittner som är General Manager för IBM Sverige.

Vi ser mycket positivt på samgåendet. Kompetensen från de två bolagen blir nu mer samlad och de kompletterar varandra bra.

Allt fler företag flyttar delar av sin verksamhet till molnet. Hittills har fokus legat på enklare delar som Office 365, Salesforce och liknande lösningar. Johan Rittner ser att tiden nu kommit även för mer komplexa delar att flytta till molnet.


– De enkla 10-15 procenten av flytt till molntjänster har gjorts nu. De återstående 85 procenten – hur får man över dessa till molnet? Det är en mycket mer komplex och stor resa som väntar kunderna och de behöver partners som kan guida dem på vägen, säger Johan Rittner och fortsätter:


– Det kunderna i många fall möts av är en miljö där många olika molnlösningar används, inte sällan kombinerade med on-prem-lösningar hos bolagen själva, och som ska fås att samverka på ett bra sätt. Här gäller det att säkerställa att de olika lösningarna kan fungera smidigt tillsammans – att data säkert och smidigt kan skickas mellan miljöerna och att lösningarna blir kostnadseffektiva. Det är en komplex miljö och det behövs god kompetens för att föra över kunderna till dessa heterogena miljöer. Jag tycker att Shibuya är väl rustat att svara upp mot det behovet.


IBM är en viktig spelare inom lösningar för verksamhetskritisk IT, både on-prem och via molnlösningar. De har lösningar för private cloud, public cloud och, i och med förvärvet av Red Hat, även hybrid-och multicloud-miljöer via OpenShift. Genom sina partnerföretag, som Shibuya, har de goda möjligheter att nå ut till kunderna med rätt lösningar.

Jag ser det som en stor fördel att man kan hjälpa kunderna både att identifiera behoven och att implementera lösningarna


– IBM har de lösningar som marknaden efterfrågar. Det som är min utmaning i Sverige är hur vi får ut budskapet och där spelar våra partners en jätteviktig roll. Inte bara för att sälja lösningar utan även för att se till att de kommer på plats hos kunderna på ett bra sätt. Jag ser det som en stor fördel att man kan hjälpa kunderna både att identifiera behoven och att implementera lösningarna, säger Johan Rittner.


Både Pulsen Production och Shibuya Crossing var sedan lång tid partners till IBM i Sverige och genom samgåendet i Shibuya blir de nu en av de största.


– Jag tycker det är väldigt positivt att vi får en partner som är starkare och mer rustad att svara upp mot behoven vi ser kommer framöver. Det pågår mycket nödvändigt konsolidering inom branschen och samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing är ett jättebra initiativ kring det. Det är en framgångsfaktor för svenska IBM att ha starka partners, och med samgåendet har Shibuya stärkt sig i rätt riktning, avslutar Johan Rittner.

jag vill veta mer om Shibuya

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen