Shibuya, part of Pulsen

Långsiktiga relationer och proaktivt arbete fokus för Emil Andersson

Emil Andersson tar gärna på sig kundhatten och förekommer kundens frågor i sitt arbete som Customer Success Team Lead på Pulsenbolaget Shibuya. Han ser sammanslagningen mellan dåvarande Pulsen Production och Shibuya Crossing som ett led i ett vassare erbjudande och en möjlighet till kompetensutveckling.

I början på mars stod det klart att driftbolaget Pulsen Production gått samman med datacenterexperten Shibuya Crossing i det gemensamma bolaget Shibuya, en del av Pulsen. Emil Andersson, Customer Success Team Lead på dåvarande Pulsen Production, ser tillsammans med sitt team till att Shibuyas systerbolag har en support att lita på.


– Mitt team har hand om våra Pulsenbolag och deras kunder, så vi hjälper till exempel de retailföretag som använder Harmoney, Pulsen Retails omnikanalslösning. Vi prioriterar också Pulsen Omsorg och deras kunder i den stora förändringsresa bolaget nu gör i och med nyutvecklandet av Combine, som blir en modern lösning för socialtjänsten. Det är en väldigt spännande resa att få vara med på, säger Emil Andersson.


Emil kom in bolaget 2011 och jobbade inledningsvis med övervakning av drift innan han efter ett par år gick över i rollen som leveransansvarig. I sin nuvarande position som Customer Success Team Lead ser han sig som kundens förlängda arm.


– Jag har mycket ansvar för leverans och uppföljning och försöker ha så mycket kundkontakt som möjligt. Jag försöker i alla situationer att ta på mig kundhatten, vara kommunikativ och utmana mig själv och teamet genom att ställa de frågor som jag tror att kunderna kommer ställa till oss. På så sätt kan vi jobba proaktivt och ge mer långsiktig service istället för att bara hitta lösningar för stunden.

– Det roligaste med jobbet är att man får gå utanför sin komfortzon och se saker från ett bredare perspektiv i många lägen. I vårt team är vi sju personer, alla med olika kompetenser, så vi kompletterar varandra och bidrar till helheten på ett bra sätt. I mitt jobb får jag också förmånen att bygga långsiktiga relationer med kunden och vinna deras förtroende. Då sover jag gott om natten.

Jag försöker i alla situationer att ta på mig kundhatten, vara kommunikativ och utmana mig själv och teamet genom att ställa de frågor som jag tror att kunderna kommer ställa till oss.

Emil är utbildad IT-pedagog på Högskolan i Borås och tror att kombinationen mellan IT och det mänskliga mötet är en perfekt kombination för honom.


– Jag visste inte exakt vad jag ville göra under min utbildning mer än att jag ville jobba med både IT och människor. Den roll jag har idag uppfyller båda kraven och mer därtill. Att vara kunnig inom IT och teknik är väldigt bra, men jag ser en stor fördel i att kunna kommunicera den kunskapen vidare till andra, säger Emil.


Vidareutveckling genom sammanslagningen

Sedan sammanslagningen mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing i mars har Shibuya breddat sin totala kompetens på många områden, bland annat inom IBM Power. För Emil Andersson och hans kollegor innebär ett större bolag fler möjligheter att utvecklas.


– Jag tycker det är jättespännande att vi blivit Shibuya. Vi har haft ambition att växa som bolag och det känns värdefullt att få många nya kompetenta kollegor och spännande kunder. Att vi breddar oss både utbudsmässigt och geografiskt tror jag är väldigt positivt – både för att ta en marknadsledande position, men också för möjligheten att som medarbetare vidareutvecklas inom bolaget, berättar Emil Andersson.

Emil andersson

Customer Success Team Lead på Shibuya


Emil är 35 år och bor i Rångedala tillsammans med sin fästmö och sina två barn. ”Vi bodde tidigare i Drared och hade bestämt oss för att bo där i fem år, men så hittade min fästmö ett hus som vi älskade direkt. Det var vårt drömhus och blev ett ganska spontant köp.” Emil spenderar mycket tid med familjen och värderar att vara en närvarande pappa.

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen