Shibuya, part of Pulsen

Enkel och säker klienthantering stor vinst för alla

Klienthantering har seglat upp som ett nödvändigt ställningstagande för många organisationer under coronapandemin. Korrekt, säker och enkel åtkomst av applikationer och program för anställda som jobbar på distans bör vara det nya normala, och med Microsofts molntjänst Intune behöver det varken vara dyrt eller krångligt. Fredrik Skansvik ser i sin roll som IT-tekniker på Pulsenbolaget Shibuya stora fördelar med tjänsten för både små och stora företag.

Att på ett säkert och enkelt sätt kunna komma åt företagets applikationer på distans har blivit en hygienfaktor under covid-19-pandemin. Standardlösningen har ofta varit uppkoppling via VPN-tunnlar, något som exempelvis kräver autentisering via en app på användarens mobiltelefon. Lösningen kan vara både kostsam för företaget och krånglig för användaren. Fredrik Skansvik, IT-tekniker på Pulsenbolaget Shibuya, jobbar bland annat med att möjliggöra enklare klienthantering för företag.


– Det roligaste med mitt jobb är att utveckla kundens infrastruktur, kunna lyssna in deras behov och känna att man gör skillnad i deras vardag. Just nu behöver många hjälp med Microsofts tjänst Intune, så jag arbetar mycket med implementering hos ett flertal kunder, säger Fredrik.


Med hjälp av Microsofts workplacetjänst Intune behöver varken verksamheten eller användaren lägga onödig tid eller resurser på teknikfrågor. Intune är en molnbaserad tjänst för hantering av mobilenheter, och möjliggör användarna att koppla upp sig mot rätt program och applikationer på distans samtidigt som företagets data är säkert. Det passar dessutom småföretag eftersom det lönar sig redan vid ett fåtal klienter.


– Den stora fördelen för användaren är att så fort datorn har internetaccess så har den också Intuneaccess. Man slipper autentisera sig via VPN, utan loggar bara in som vanligt på sin dator och får då åtkomst till allt man behöver för att kunna jobba. Tidigare var man tvungen att sitta på ett förkonfigurerat företagsnät, men Intune bygger enbart på internettrafik, vilket gör det väldigt smidigt, berättar Fredrik och fortsätter:

– Det gamla sättet att sköta klienthantering på är dyrt i jämförelse. För att det ska bli ekonomiskt försvarbart att använda så måste man upp i ungefär två-trehundra klienter, annars blir det väldigt höga kostnader för licens och infrastruktur. Har man en Microsoft 365-licens på nivån Business Premium eller över så ingår Intune. Det blir ekonomiskt försvarbart efter runt tio klienter, så det passar även mindre företag utan någon stor infrastruktur.

 

”SLIPPER OMVÄGEN VIA IT-AVDELNINGEN”

Shibuya är experter på workplacetjänster och Microsoft 365. Microsoft Intune paketeras centralt och man har möjlighet att skicka ut vilka applikationer eller program som helst till användarnas enheter. Fredrik Skansvik menar att möjligheterna är oändliga.


– Jag plockar in det kunden vill ha och paketerar det innan jag skickar upp det i Intune. Det kan vara allt från antivirusprogram till officepaketet eller ekonomisystem, det är upp till varje företag att bestämma utifrån behov. Varje användare har sedan tillgång till en företagsportal där de laddar ner programmen. Om en person blir av med sin dator blir det manuella arbetet mycket mindre eftersom personen enkelt kan ladda ner rätt program själv till sin nya dator. Man slipper ta omvägen via IT-avdelningen, säger Fredrik.

 

NY MARK MED SPÄNNANDE UTVECKLINGSMÖJLIGHETER

Fredrik Skansvik började på Shibuya, dåvarande Pulsen Production i början på förra året. Att jobba med IT var inte självklart, utan något som Fredrik valde i samband med lågkonjunkturen 2008.


– Jag är utbildad logistiker i grunden men har alltid hållit på med datorer på fritiden. Jag var lite rädd för att börja jobba med mitt fritidsintresse, eftersom jag inte ville tröttna. När lågkonjunkturen slog till -08 hoppade jag ändå på IT-spåret och har inte ångrat mig sedan dess. Det är ett väldigt roligt jobb, säger Fredrik och fortsätter:

– Jag hade en bild av att Pulsen var en stor och gedigen lokal leverantör. Mina förväntningar möttes, och det har verkligen känts kul att vi varit så starka i Västsverige, men det är extra roligt att vi tagit mark på Östkusten i och med samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Det är en väldigt spännande utveckling vi går igenom på nya, gemensamma Shibuya, säger Fredrik avslutningsvis.

jag vill veta mer...

Fredrik Skansvik

IT-tekniker på Shibuya


Fredrik är 36 år och bor i Borås, men håller på att bosätta sig i hus i Kråkered med sin fru. På fritiden är Fredrik mycket aktiv inom sport.

 

”Jag brukar säga minst två sporter per halvår, så det varierar mellan fotboll, innebandy och badminton. Jag funderar på att börja spela innebandy mer seriöst i ett lag.”

 

När han inte spelar fotboll i division 5-laget Rångedala eller någon av de andra sporterna är golf ett intresse.

 

”Jag spelar mest golf på skoj.” (Reds. anm: Fredriks handicap är 5,3).

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen