Våra medarbetare:

En pärla i supporten

I sitt tidigare liv satte Daniel Gotfredsen ihop egna pärlband och sålde via nätet. Men numera letar han inte efter pärlor utan mer efter ledtrådar kring hur han bäst kan lösa kundernas tekniska utmaningar. Som First Line Support på Shibuya gör han vardagen enklare för många kunder varje dag.

– I vår roll har vi den första kontakten med kunderna och skulle det visa sig att vi inte kan lösa frågan, så eskalerar vi det till Second Line support, och i vissa fall kan det i slutändan gå till Third Line support, säger Daniel Gotfredsen.

 

Daniel har tidigare jobbat på övervakningsfunktionen hos Shibuya men kände att han hellre föredrog dagarbete än nattpassen. Som First Line Support har Daniel ett viktigt uppdrag i att hjälpa kunderna med deras tekniska problem och svårighetsgraden kan ofta variera stort.

 

– De enkla ärendena är också viktiga då alla inte är så tekniskt lagda och det känns kul att hjälpa folk, men det är också härligt när man suttit över en timme i telefon och sen får uppskattning från kunden för att man löst en komplex utmaning, säger Daniel.

När man mår bra på arbetsplatsen har man också en större förmåga att ge service och hjälpa kunderna på bästa möjliga sätt.

Som First Line Support på Shibuya gör Daniel Gotfredsen vardagen enklare för många kunder varje dag.

Som First Line Support på Shibuya gör Daniel Gotfredsen vardagen enklare för många kunder varje dag.

Från en uppväxt i Sparsör, utanför Borås, bor Daniel numera inne i stan, tidigare tillsammans med tre katter, som på grund av allergi i familjen fick hitta ett annat kärleksfullt hem. Att bo inne i stan är dock bekvämt med tanke på pendling till och från jobbet, och Daniel känner igen det som många beskriver när det gäller kulturen hos Shibuya — att man ställer upp för varandra och har kul på jobbet.

 

– Företaget månar om medarbetarna och vi satsar mycket på teambuilding med gemensamma stunder och aktiviteter. När man mår bra på arbetsplatsen har man också en större förmåga att ge service och hjälpa kunderna på bästa möjliga sätt, säger Daniel.

 

Förutom träning och umgänge med vänner, så spelar Daniel gärna spel på fritiden. Det handlar om allt från CS till Call of Duty, men även strategispel och konsolspel ligger honom varmt om hjärtat. Något som få känner till är dock att Daniel också gärna pärlar armband. I sitt tidigare liv hade han ett företag tillsammans med två andra vänner som fokuserade på just det.

 

– Vi beställde in pärlor, pärlade och la sedan ut det på vår hemsida till försäljning. Det var enormt kul. Men numera pärlar jag bara på egen hand för att det är kul, säger Daniel.

Daniel Gotfredsen