Våra medarbetare:

Köksmästaren tar kreativitet och teamwork till IT-supporten

Som senior support engineer fördjupar sig Andreaz Hasseb Källen i komplexa ärenden. Det är inte bara de stora IT-kunskaperna som är till nytta i jobbet. Efter sitt tidigare yrke som kökschef har han också känslan för service i ryggmärgen.

Andreaz Hasseb Källen är senior support engineer på Shibuya

Andreaz Hasseb Källen är senior support engineer på Shibuya

– Det är mycket från min ’matperiod’ som jag också har nytta av i IT-branschen. Absolut känslan för service men också kreativiteten — att tänka utanför boxen och hitta nya lösningar — och hur viktigt det är med ett bra teamwork, säger Andreaz Hasseb Källen.

 

Lokal IT-support dygnet runt

 

Shibuya erbjuder kunderna svenskspråkig support dygnet runt från sitt kontor i Borås. Andreaz arbetar som senior support engineer vilket innebär att han ger sig i kast med mer komplexa IT-problem kunden kan råka ut för. Precis som i köket är ingen dag den andra lik. För Andreaz handlar det ständigt om att lära sig nytt och jobba tillsammans i team. Det är en roll han trivs mycket bra med, både genom kontakten med kunderna och för problemlösningen i sig självt.

 

– Vi har många specialister på plats som arbetar tillsammans för att hitta bästa lösningarna för kunderna. IT-branschen och alla system utvecklas väldigt snabbt och därför är jag också mån om att hela tiden hänga med i utvecklingen, säger Andreaz.

Det är mycket från min matperiod som jag också har nytta av i IT-branschen. Absolut känslan för service men också kreativiteten och hur viktigt det är med ett bra teamwork.

Problemlösning och det tekniska intresset hänger med Andreaz även på fritiden, där han gärna felsöker sådant som går sönder och hellre lagar än slänger.

 

– Jag vill inte slänga saker som går att fixa med rätt verktyg och rätt kunskap. Jag gillar att hitta vad felet är och göra något åt det, så det har blivit en hel del lagade mobiltelefoner och tekniska leksaker genom åren, säger Andreaz.

 

Företagskulturen spelar stor roll

 

Andreaz trivs bra på Shibuya och han tror att en viktig faktor i trivseln är företagskulturen.

 

– Vi har strävat efter att bygga upp något riktigt bra här. Dels har vi värderingar där alla hjälper varandra, dels en attityd där många vågar bjuda på sig själva, ha kul och bidra till stämningen. Det smittar av sig och nyanställda kommer snabbt in i gemenskapen, säger Andreaz avslutningsvis.

Andreaz Hasseb Källen

Andreaz bor i lugna Fristad med fru och två barn. På fritiden blir det mycket familjeliv med många bad i sjön på sommarhalvåret, men också egentid med pensel i handen.

 

– Jag ritar och målar gärna när jag får tid, det håller i gång kreativiteten. Barnen uppskattar när jag tar mig an olika Nintendo- eller Pokémonkaraktärer, säger Andreaz.