Våra medarbetare:

En musikalisk lösningsarkitekt

Jesper Gummeson är lösningsarkitekt inom infrastruktur och teknisk projektledare på Shibuya. En stor del av tiden spenderas på att hjälpa kunderna att få rätt IT-infrastruktur som servrar, nätverk och lagring på plats, men han bidrar även till att hjälpa säljteamen med lösningsförsäljning. Jesper stöttar också i interna utvecklingsprojekt, där han ofta har en funktion som lead-arkitekt.

– Det finns många duktiga arkitekter på Shibuya. Min roll är ofta att samla rätt resurser för interna och externa projekt och att optimera vår kompetens utifrån varje kunds specifika behov, säger Jesper Gummeson.

 

Jesper förenklar vardagen för Shibuyas kunder genom att tryggt vägleda till tekniska infrastrukturlösningar med till exempel de servrar, nätverk och lagringsutrustning som kunderna behöver. Han fungerar dessutom som specialistkompetens inom dessa områden i olika interna projekt. Många gånger handlar det om att hantera större projekt, där Jesper med hjälp av effektiv projektmetodik bidrar till att koordinera och hålla ihop resurserna.

 

– Min roll handlar mycket om att vägleda våra kunder kring infrastruktur och visa på lämpliga lösningar. Rent praktiskt kan det också innebära att jag skissar upp och visar de olika stegen som behövs för att utveckla en plattform för att ge kunder en tydlig bild. Jag tycker det är kul med projektledning och det är en intellektuell utmaning att driva större projekt med rätt resurser och effektiva processer, säger Jesper Gummeson.

Jag drivs av möjligheten att få dyka ner i olika tekniska lösningar och av den sociala kontakten med personerna i teamet och hos kunden.

Bakgrund från SVT

 

Tidigare i karriären har Jesper varit på andra konsultföretag men även haft en roll som teknisk arkitekt på Sveriges Television. Då handlade projekten bland annat om att virtualisera IT-infrastrukturen och hantera de stora datamängder och videoarkiv som fanns i verksamheten.


Jag drivs av möjligheten att få dyka ner i olika tekniska lösningar och av den sociala kontakten med personerna i teamet och hos kunden, säger Jesper Gummeson.


Andra toner på fritiden

 

Förutom familjen med två ungdomar och fru spelar musiken en viktig roll på fritiden för Jesper.

Det var musikproduktion som tände gnistan för mitt teknikintresse när jag var i femtonårsåldern. Det har följt med mig sedan dess och bland mina alster finns allt från symfonirock till hårdrock, säger Jesper Gummeson som spelar keyboard i bandet Krakel.

På fritiden spelar Jesper keyboard i bandet Krakel.

 

Ska man gå på titeln på ett av bandets senaste singlar är gränsen mellan Jespers roller som keyboardist och IT-arkitekt inte knivskarp. Lyssna gärna på spåret Ctrl+Alt+Del här intill.