Artikel:

6 IT-säkerhetspoddar du inte bör missa

IT-säkerhet är alltid högaktuellt men inte minst i oroliga tider är det viktigt att hålla sig uppdaterad kontinuerligt kring nyheter och förändrade hot. Ett sätt att göra det är genom podcasts. Vi bad därför Shibuyas säkerhetschef Robert Rinde tipsa om några av sina favoritpoddar inom cybersäkerhet.

6 IT-säkerhetspoddar du inte bör missa
Podtips #1: Cyberwire Daily

Cyberwire Daily


Cyberwire Daily är en daglig podcast med det senaste och viktigaste inom IT-säkerhetsområdet.

 

Podtips #2: Security Now

Security Now

 

En säkerhetspod med många års historik. Två gamla rävar med djup förståelse av hur saker fungerar, men var beredd på långa och mycket detaljer.


Podtips #3: Darknet Diaries

Darknet Diaries

 

Darknet Diaries är spännande historier från den mörka sidan av internet och ger intervjuer med både de som attackerar och försvarar.


Podtips #4: Security Unlocked

Security Unlocked

 

Security Unlocked är en intressant säkerhetspod med fokus på Microsofts produkter.


Podtips #5: Naked Security

Naked Security

 

Naked Security är en säkerhetspod från Sophos som är ganska lättsam och tillgänglig.


Podtips #6: Unsupervised Learning

Security Now

 

En säkerhetspod med många års historik. Två gamla rävar med djup förståelse av hur saker fungerar, men var beredd på långa och mycket detaljer.


Bonustips


Lyssna gärna också på:

 

 

Om Shibuya

Shibuya levererar säker IT från Sverige. Våra leveranser kring IT-infrastruktur, drift, molnlösningar och IT-support är en avgörande del i våra kunders dagliga verksamhet. Därför möter en lösning från Shibuya alltid de högsta kraven på trygghet, tillgänglighet och affärsnytta. Hos ett svenskt IT-bolag med svenska datahallar vet du dessutom att din data stannar där du vill ha den.


Shibuya har strategiska partnerskap med ledande tillverkare och referenslösningar hos flera av Nordens mest krävande IT-verksamheter i både den privata och offentliga sektorn. Bolaget är certifierat enligt ISO 14001, 9001 och 27001 och är en del av Pulsen Group.

Robert Rinde, CISO på Shibuya:

 

– Det här är några bra poddar som går varma hos mig, till exempel i bilen och i löpspåret. Jag tycker podcasts är ett fantastiskt bra sätt att få nyheter och fördjupningar inom cybersäkerhet medan jag också gör annat.

Robert Rinde

CISO & Service owner Cyber Security