Våra medarbetare:

Över­vaknings­ansvarig med för­kärlek till serier och serie­spel

På Shibuyakontoret i Borås finns det dygnet runt tekniker på plats som övervakar kundernas verksamhetskritiska IT-drift och som snabbt åtgärdar eventuella problem och säkerhetshot. Amanda Andersson leder en övervakningstjänst som växer i takt med kundernas ökade behov.

Amanda Andersson och kollegorna på plats i övervakningen på Shibuya i Borås.

Amanda Andersson började på Shibuya med en plats i IT-supporten, gick sedan vidare till en roll som kund- och teamansvarig och arbetar nu som ansvarig för Shibuyas övervakningsavdelning. Med denna resa i bagaget har hon ett helhetsperspektiv och stor förståelse för många olika delar i verksamheten, och har därmed en stabil grund att stå på i sin roll som ansvarig.


– När man får förtroendet att ta sig an nya och mer utmanande roller, samtidigt som man får chansen att utvecklas, då känner man verkligen att Shibuya satsar på sina anställda. Det visar också att det är ett bolag som vill växa tillsammans med medarbetarna, säger Amanda.


Vill utveckla människor och tjänster

Shibuyas team finns på plats dygnet runt för övervakning av IT-tjänster och system, med både svensk- och engelskspråkig personal, vilket är en service som kunder ofta efterfrågar i dag. Dessutom ställs det höga krav på kompetens och erfarenhet för att kunderna ska känna sig trygga med att övervakningsteamet upptäcker, och agerar på, eventuella problem som uppstår. I Amandas roll ingår att säkerställa alla dessa pusselbitar i övervakningsteamet, vilket passar henne väldigt bra då hon brinner för att arbeta med personalfrågor och tjänsteutveckling.


– Jag gillar att det alltid händer något på Shibuya eftersom det är ett bolag med framåtanda. Man lyssnar på medarbetarna och tar lärdom av deras erfarenheter, vilket betyder att de har möjlighet att vara med och påverka, säger Amanda.

 

När man får förtroendet att ta sig an nya och mer utmanande roller känner man verkligen att Shibuya satsar på sina anställda.


Sköna söndagar, shopping och basket med syskonen

Utanför jobbet är Amanda mycket med sin familj och vänner. Hon tycker om att umgås med andra och får energi av det. Men att ägna en söndag åt att sträckkolla en TV-serie fungerar precis lika bra. Eftersom det väntas tillökning i familjen så känner Amanda att man får passa på att titta på TV-serier, och springa i butiker för att få utlopp för shoppingintresset, medan det finns möjlighet.


Amanda är inte bara ett fan av serier på TV, utan även seriespel för Borås Basket står högt upp på agendan. Tillsammans med sina syskon som delar intresset följer hon favoritlagets matcher i baskethallen, och vid bortamatcher är det en oskriven regel att syskonen träffas för att äta en bit mat och titta på matchen på TV tillsammans.

Alexander Floman Randsalu

Säker IT från Sverige.

 

Från egna datahallar inom landet kommer även lokal svensk support och övervakning. Dygnet runt finns riktiga människor på plats som ser till att dina system och tjänster fungerar som de ska, och som du dessutom kan kontakta direkt om något skulle inträffa. Det är en skön trygghet med övervakning från Shibuya.