Artikel:

Shibuya utses till Healthy Place to Work

Shibuya har, tillsammans med flera bolag inom Pulsengruppen, tilldelats utmärkelsen Healthy Place to Work. Bolaget har under ett par år arbetat strukturerat med OneLab kring att erbjuda hälsofrämjande undersökningar och åtgärder för sina medarbetare. Utmärkelsen ges till företag som arbetar aktivt med hälsofrågor och som dessutom kan påvisa förbättringar över tid.

– Det är verkligen kul att få den här utmärkelsen! Det innebär att vårt arbete med att skapa en bra arbetsmiljö ger resultat men framför allt är det ett tecken på att mina kollegor mår bra på jobbet, kommenterar Kersti Evermyr, HR-ansvarig på Shibuya.

Återkommande undersökningar inom bolaget visar att antalet medarbetare med identifierade hälsorisker har minskat och att det på Shibuya finns positiva friskfaktorer som statistiskt lägre risk för stress och utmattning och en fortsatt god psykosocial arbetsmiljö. Men arbetet är både brett och långsiktigt.

 

– Vi nöjer oss såklart inte här, fortsätter Kersti Evermyr. Vi tittar nu närmare på områden som till exempel arbetsbelastning där vi kan bli bättre. Vi kommer också utbilda oss mer som organisation kring förebyggande och aktiva åtgärder som ger bättre hälsa och att se till att våra ledare har de verktyg de behöver. Inte minst vill vi försöka få alla medarbetare att uppmuntra varandra, och sig själva, både till vardagsmotion och till bra återhämtning. Vårt mål är att alla ska må bra, kunna prestera och tycka det är roligt att komma till jobbet.

Shibuya utses till Healthy Place to Work