Pressmeddelande:

Säkrare och snabbare datakommunikation för ledande nordiska banker

Svenska IT-bolaget Shibuya och tyska ADVA meddelade idag att Shibuya kommer använda ADVA:s optiska teknologi för att leverera ännu säkrare och snabbare kommunikationstjänster till ledande banker i Norden och Baltikum.

Lösningen som Shibuya tagit i drift är en optisk lösning som krypterar data mellan bankernas datacenter samtidigt som den ser till att verksamheternas krav på ständigt ökande trafikvolymer och ännu snabbare datatransporter tillgodoses. Basen för lösningen är ADVA:s plattform för WDM-teknologi (wavelength data multiplexing) och är en världsledande teknologi som används hos några av världens mest betydande datacenter. Shibuya, som är en ledande svensk IT-tjänsteleverantör och långsiktig strategisk partner till ADVA, har påbörjat design och implementering av lösningen hos ett flertal banker i Sverige under hösten 2022.


­– För våra finansiella kunder är säkerhet helt avgörande. Därför ser vi också till att skydda deras data med en krypteringsteknologi som är den säkraste marknaden har att erbjuda. På Shibuya är vi specialiserade på att leverera säkra och hållbara IT-miljöer och ADVA:s lösningar passar perfekt i det här sammanhanget. Tillsammans med våra omfattande cybersäkerhetstjänster, lokala datacenter nära kunderna och dygnet runt--support gör den här lösningen att vi verkligen kan tillhandahålla de avancerade tjänster som efterfrågas från finanssektorn idag, säger Jessica Liljefors, ansvarig för affärsområdet ShibuyaCare på Shibuya, och fortsätter:

Säkrare och snabbare datakommunikation genom samarbete mellan Shibuya och ADVA

– ADVA:s tekniska krypteringslösningar, deras långa erfarenhet och extremt djupa kompetens inom området har under de senaste 15 åren sett till att vi på Shibuya kan leverera det starkaste möjliga skyddet för trafik mellan datacenter och har därigenom skapat trygghet både för våra bankkunder och för deras slutkunder. ADVA ligger dessutom i framkant vad gäller stöd för högre hastigheter, nya teknologier och snabbare datatransporter. Kombinerat med Shibuyas tekniska 24/7-organisation ser vi att befintliga kunder fortsätter att växa sina lösningar med oss, och att nya kunder ger oss förtroende att skapa nya och hållbara WDM-miljöer som kommer kunna leverera värde för dem i decennier.


Den nya lösningen är byggd på ADVA:s FSP 3000 och har ADVA:s nya TeraFlex™-teknologi för kostnadseffektiv transport i hastigheter upp till 600 Gbit/s. Därtill finns stöd för de senaste kraven kring Fiber Channel-trafik, vilket efterfrågas av många större datacenterkunder. Krypteringsteknologin i ADVA:s ConnectGuard™ är utformad för att möta branschens strängaste regulatoriska krav utan att påverka dataöverföringshastighet och prestanda negativt.


– Finansiella institutioners rykte bygger på tillit och förtroende. Genom att använda Shibuyas DCI-lösningar för att koppla samman datacenter kan banker och finansbolag i Norden skydda sin mycket känsliga data inte bara inom datacentret, utan även under den kritiska fibertransporten mellan deras datacenter. För banker blir det också en viktig förutsättning för att möta ökade krav på kontinuitet och att kunna förbli i drift även i händelse av eventuella IT-störningar, säger Hartmut Müller-Leitloff, SVP för försäljning EMEA på ADVA.

Om ADVA

 

ADVA är ett företag grundat på innovation och fokuserat på att hjälpa våra kunder att lyckas. Vår teknik utgör byggstenarna i en delad digital framtid och skapar nätverk över hela världen. Vi utvecklar ständigt banbrytande hårdvara och mjukvara som leder nätverksbranschen och skapar nya affärsmöjligheter. Det är dessa öppna anslutningslösningar som gör det möjligt för våra kunder att leverera de moln- och mobiltjänster som är avgörande för dagens samhälle och för att föreställa sig nya morgondagar. Tillsammans bygger vi en verkligt uppkopplad och hållbar framtid.

Om Shibuya


Shibuya skapar IT-miljöerna för ett digitalt Sverige – säkert, personligt och hållbart. Bolaget är en av landets främsta operatörer inom affärskritisk IT och levererar tjänster inom bland annat datacenterinfrastruktur och IT-drift, hybridmolnlösningar, cybersäkerhet, 24/7 IT-service och support, kommunikation, applikationsdrift och tredjepartstjänster. Shibuya har strategiska partnerskap med ledande tillverkare och referenslösningar med flera av Nordens mest krävande IT-verksamheter inom både privat och offentlig sektor. Företaget är certifierat enligt ISO 14001, 9001 och 27001 och ingår i Pulsen Group.

Jessica Liljefors

Business Area Manager Shibuya Care