Molntjänster och infrastruktur

Hos dig, hos oss, i molnet eller en hybrid lösning.

Moln och infrastruktur

På en marknad som till stora delar är internationell är vi ett svenskt kraftpaket. Vi har en närhet till dig som kund och din marknad, är svenskägda och verkar helt under svensk dataskyddsreglering med svensk support, field service, cybersäkerhet, och övervakning dygnet runt.


Genom vår tjänsteportfölj och kompetens hjälper vi dig att ta hänsyn till dina verksamhetsmässiga krav på hybrida it-lösningar samt regleringar som NIS2, DORA med flera. Vi är stolta över att vara bäst i klassen på kundanpassade datacenterlösningar och är starka på moln- och containertjänster.


Från våra bemannade datacenter i Västsverige hanterar vi pålitlig drift av verksamhetskritisk IT både på IBM Power och x86. Med egen drift och genom samarbeten med ledande molnleverantörer ger vi dig rätt förutsättningar för flexibla molnlösningar för privata, publika och hybrida moln. Inom ramen för vårt affärsområde Shibuya Care hittar du som driver egna it-miljöer och datacenter en bred portfölj av lösningar för att möta morgondagens krav om både kontinuitet, säkerhet och hållbarhet.


Med erfarenheten och expertisen från decennier i branschen, skapar vi en IT-infrastruktur som växer tillsammans med din verksamhet.


Privata, publika och hybrida molnlösningar

Privata, publika och hybrida moln

Datakraft där du behöver den med rätt kombination av molnlösningar.

Molntjänster  |   Multicloud manager

Shibuya Care

Lösningar från Shibuya som hjälper dig driva eget datacenter.

Shibuya Care – för dig med eget datacenter >

Container

Framtidens digitala lösningar kräver innovativa och säkra utvecklingsmiljöer.

Containertjänster >

Kommunikation

Säker och pålitlig lagring är bra, men det är när data rör på sig som den blir intressant. Vi ser till att den kan göra det på ett snabbt och säkert sätt inom och mellan våra datacenter, och mellan dig och dina tjänster. Vi levererar säker IT från Sverige från våra bemannade datacenter i Borås, Ulricehamn och Helsingborg.

Läs mer om kommunikationsstjänster >

IBM POWER

Ett svenska kraftpaket med hög tillgänglighet genom Shibuyas Powertjänster

Läs mer om IBM Power >

SERVER X86

Infrastruktur som växer i takt med din verksamhet.

Läs mer om x86 >

ÖVERVAKNING

Ett ständigt vakande öga över dina IT-tjänster.

Läs mer om övervakning >

Aktuellt inom moln och infrastruktur

  • Vad är containerisering och varför det är viktigt för ditt företag?

    Containerisering är en populär trend inom mjukvaruutveckling som ger fördelar som portabilitet och säkerhet. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på vad containerisering är, hur det fungerar och vilka fördelar det kan ge din organisation. Vi kommer också att diskutera containerplattformar, som Kubernetes, och hur de kan hjälpa dig att skala upp dina applikationer i takt med tillväxten.

    Läs mer >>
  • Shibuya inviger toppmoderna datacenter i Västsverige

    Senaste åren har efterfrågan på säkra, svenskägda datacenter ökat. Allt fler företag, organisationer och aktörer inom offentlig sektor söker lösningar för att kunna placera sina applikationer, data och IT i Sverige, hos svenskägda leverantörer av IT-drift. Därför storsatsar nu Shibuya på nya, toppmoderna datacenter i Borås.

    Läs mer >>

Fysiskt, digital och juridisk säkerhet

Med dygnetruntbevakning av våra svenskägda datacenter i Sverige skapar vi en säker miljö för din data och dina applikationer. Avancerade lösningar skyddar din data med hjälp av t.ex. SIEM och SOC, end-point-protection, L7-brandvägg och sårbarhetsskanning.

Läs mer >

Råd och stöd från våra experter

Vi finns nära när du behöver råd eller stöd, i den operativa driften och strategiska frågor. Vår expertis finns inom alla delar inom molntjänster och infrastruktur, applikationsdrift och säkerhet.

Läs mer >

Vi har tjänster för dig med egna datacenter

För dig med egna datacenter har vi kunskaper och tjänster för säker, effektiv och hållbar IT-drift. Bl.a. WDM-lösningar för dataöverföring, underhåll som förlänger livslängden, cybersäkerhet, IT-support och rådgivning.

Läs mer >

Trygghet och service, dygnet runt

Om du stöter på problem med din IT-miljö eller behöver IT-support på svenska, erbjuder vi Shibuyas servicedesk och övervakning. Vårt team av dedikerade medarbetare hjälper dig med incidenthantering, IT-support och övervakning, dygnet om, året runt.

Läs mer >

En modern och effektiv arbetsplats

En digital arbetsplats främjar produktivitet och samarbete. Därför erbjuder vi hårdvara och mjukvara, licenser och konfiguration, som passar dina behov och budget.

Läs mer >

Kom igång idag

Kontakta mig för att prata vidare om lösningar kring moln och infrastruktur.

Christian Wibeck

Head of Sales & Business Development

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev