ShibuyaCare – För dig med eget datacenter

Nyttja Shibuyas erfarenhet av säker, effektiv och hållbar IT-drift i dina egna datacenter.

Lösningar som hjälper dig driva eget datacenter.


Vi vill att även att du med egna datacenter ska ha möjlighet att dra nytta av våra tjänster och långa erfarenhet. Våra tjänster används ofta i hybrida miljöer där globala molntjänster kombineras med våra lokala datacenter i Västsverige.

I erbjudandet ShibuyaCare har vi samlat såväl kunskap och resurser som avancerade tjänster för säker, effektiv och hållbar datacenterdrift. Vi kan stötta dig löpande i vardagen så att allt flyter på smidigt i ditt datacenter eller vara en resurs vid större projekt som en flytt till ett nytt datacenter.

Med våra lösningar för tredjepartsunderhåll förlänger du livslängden på investeringarna i din datahall ordentligt och har du flera datahallar kopplar vi samman dem, krypterat och med maximal kapacitet, genom ledande WDM-lösningar.

Dessutom har vi ett fantastiskt ekosystem av kompletterande tjänster, inte minst inom cybersäkerhet och IT-support, som gör din vardag betydligt enklare och tryggare.Tjänster för dig med eget datacenter

ENHANCED SERVICES

Service och support för dian datacenter, men lokala specialister och med stor erfarenhet av säker, effektiv IT-drift.

Shibuya Enhanced Services >

THIRD PARTY MAINTENANCE

Öka livslängden på IT-investeringarna med leverantörsoberoende hårdvarusupport.

Third Party Maintenance (TPM) >

DATACENTER INTERCONNECT

Krypterad kommunikation och obegränsad fiberkapaciet mellan dina datacenter.

Datacenter Interconnect (DCI) >

CYBERSÄKERHET

Öka IT-beredskapen i ditt dataenter med Shibuyas cybersäkerhetstjänster.

Cybersäkerhet >

Fysiskt, digital och juridisk säkerhet

Med dygnetruntbevakning av våra svenskägda datacenter i Sverige skapar vi en säker miljö för din data och dina applikationer. Avancerade lösningar skyddar din data med hjälp av t.ex. SIEM och SOC, end-point-protection, L7-brandvägg och sårbarhetsskanning.

Läs mer >

Råd och stöd från våra experter

Vi finns nära när du behöver råd eller stöd, i den operativa driften och strategiska frågor. Vår expertis finns inom alla delar inom molntjänster och infrastruktur, applikationsdrift och säkerhet.

Läs mer >

Vi har tjänster för dig med egna datacenter

För dig med egna datacenter har vi kunskaper och tjänster för säker, effektiv och hållbar IT-drift. Bl.a. WDM-lösningar för dataöverföring, underhåll som förlänger livslängden, cybersäkerhet, IT-support och rådgivning.

Läs mer >

Trygghet och service, dygnet runt

Om du stöter på problem med din IT-miljö eller behöver IT-support på svenska, erbjuder vi Shibuyas servicedesk och övervakning. Vårt team av dedikerade medarbetare hjälper dig med incidenthantering, IT-support och övervakning, dygnet om, året runt.

Läs mer >

En modern och effektiv arbetsplats

En digital arbetsplats främjar produktivitet och samarbete. Därför erbjuder vi hårdvara och mjukvara, licenser och konfiguration, som passar dina behov och budget.

Läs mer >

Aktuellt inom ShibuyaCare

 • När olyckan är framme: Disaster Recovery blir allt viktigare

  De senaste åren har katastrofrubrikerna duggat allt tätare. Ibland handlar det om extremväder som utsätter vägar, byggnader och naturen för påfrestningar de har svårt att klara av. Ibland handlar det om cyberrelaterade attacker som får både företag och myndigheter att stå stilla.I den här krönikan tittar Shibuyas VD Christina Backlund närmare på hur motståndskraftiga svenska företag är och vad man behöver tänka på för att blir det.

  Läs mer >>
 • Från Barcelona till Shibuya och spjutspets inom WDM

  När Hicham Fhiyel lämnade Barcelona för Sverige för fem år sen var det av nyfikenhet att få utforska de nordiska länderna och den senaste tekniken. Hos Shibuya har han gått kurser i svenska, lärt känna svenska kunder och jobbar nu med den absoluta spjutspetstekniken inom WDM och datacenterkommunikation.

  Läs mer >>
 • Varför är WDM så viktigt?

  WDM-teknologi används för att öka kapaciteten i befintliga optiska fiberkablar samtidigt som data skyddas mot avlyssning genom kraftfull kryptering. Genom att koppla ihop datacenter via WDM blir dataöverföringen mycket snabbare och säkrare. Men vad är egentligen WDM och hur fungerar det?

  Läs mer >>

Kom igång idag

Kontakta mig för att prata vidare om vilka lösningar som finns för dina datacenter.

Jessica Liljefors

Business Area Manager Shibuya Care

Shibuya är en av Sveriges främsta aktörer inom
verksamhetskritisk IT, med lösningar inom datacenter,
moln, support och cybersäkerhet.


CERTIFIERINGAR: ISO 9001 | ISO 14001 | ISO 27001