Shibuya Fusion as a Service

Smidigare containerisering av kritiska IT-system

Shibuya Fusion as a Service

Smidigare containerisering av kritiska IT-system

Shibuya Fusion as a Service for smidig containerisering

Många organisationer står inför stora förändringar kring sina verksamhetskritiska system just nu. En del genom övergripande utvecklingstrender, till exempel där 90% av alla globala företag bedöms arbeta med containeriserade system inom kort. Andra tillkommer genom att systemutvecklare uppgraderar sina lösningar vilket ställer nya krav på dina miljöer.


Oavsett anledning är det bra att känna till att det finns lösningar som gör det enklare att anpassa verksamheten till ny teknik utan att utsätta er känsliga data för risker eller organisationen för ytterligare uppgifter.


Vi kallar det Shibuya Fusion as a Service och bygger det på världsledande IBM-teknologi kombinerad med svensk service och lokalt engagemang.

Vanliga utmaningar många verksamheter möter idag.

Containerisering

Att snabbt kunna produktionssätta OpenShift-applikationer eller DevOps i dina IT-miljöer.

Kompetensbrist

Begränsade resurser och erfarenhet av att arbeta med Kubernetes och OpenShift i organisationen.

Compliance

Att garantera att känslig data stannar där den ska vara. Säkra svenska lösningar är avgörande.

Ekonomi

De ekonomiska förutsättningarna finns inte för storskaliga projekt och massiva investeringar.

Skalbarhet

Applikationer och uppsatta IT-miljöer visar sig vara svåra att skala upp med god prestanda.

Big data

Att flytta mycket data mellan miljöer och moln, med bibehållen säkerhet, visar sig komplicerat.

IBM Storage Fusion

IBM Storage Fusion

IBM Storage Fusion är en lösning från IBM för att minska tid och komplexitet krig molnbaserad infrastruktur för dina applikationer på virtuella maskiner och containers på Red Hat OpenShift.


Fusion kommer i två olika uppsättningar utifrån dina behov. Fusion HCI är en nyckelfärdig lösning med fullt integrerad hårdvara och mjukvara för att köra och underhålla Red Hat OpenShift-applikationer on premise. Fusion Software är mjukvarulösningen för att drifta Red Hat OpenShift-applikationer varsomhelst, i publika moln, on premise, på egna servrar eller på virtuella maskiner. Fusion gör det snabbt och smidigt att ta sig vidare till containeriserade applikationer och ser till att du alltid har en stabil, säker plattform för kritiska system.


Shibuya Fusion as a Service

Shibuya är ett av Sveriges mest erfarna techbolag och har decennier av erfarenhet av att drifta verksamhetskritiska lösningar på IBM-plattformar, både i våra egna datacenter i Västsverige och i kundernas egna datahallar.


Vi tar lösningen kring IBM Storage Fusion ett steg längre och ser till att du får kompetent stöd inte bara under uppsättning och installation utan under hela din dagliga drift av dina applikationer. Med redan klara ramavtal och en smart, flexibel prismodell blir det också enkelt att komma igång.


Shibuya Fusion as a Service för hela containeriseringsresan

Med Shibuya får du IBM Storage Fusion på plats på det sätt som passar dig bäst:

Som produkt

Du investerar i utrustning och mjukvara som installeras i ditt datacenter. Till detta har du sedan möjlighet att koppla löpande stöd kring drift och övervakning från oss på Shibuya.

Som tjänst i ditt datacenter

Vi placerar utrustning i ditt datacenter och kombinerar med löpande fjärrdrift och fjärrövervakning från Shibuya. Du betalar tjänsten utifrån ditt kapacitetsbehov.

Som tjänst från Shibuya

En komplett tjänst där lösningen bor och driftas av Shibuya i våra toppmoderna datacenter i Västsverige. Du betalar tjänsten utifrån ditt kapacitetsbehov. 

Digital transformation med OpenShift, IBM Fusion och Shibuya Fusion as a Service.

Fördelar med SHibuya Fusion as a service

Hastighet

 

IBM Storage Fusion gör det möjligt att deploya containeriserade applikationer avsevärt snabbare, och att korta leveranstiderna inom DevOps med förutsägbar hög kvalitet och kraft, skalbarhet och inom er rad olika protokoll.

Smidighet


IBM Storage Fusion minskar overhead för IT-drift och levererar snabbt tid till värdeskapande för containerbaserade miljöer med support och livscykelhantering.


Säkerhet


Förutom Shibuyas löpande fokus på säkerhet i alla leveranser kommer IBM Storage Fusion dessutom med integrerat dataskydd, HA, Metro & Regional Disaster Recovery, icke-disruptiv och appmedveten automatiserad backup recovery för Cloud Pak for Data (CP4D)


Ekonomi

 

Kostnaderna för bare-metal deployment med IBM Storage Fusion är oftast avsevärt lägre än lösningar baserade på virtuella maskiner. Gneom paketering av Shibuyas värdeskapande tilläggstjänster och upplägg utifrån dina faktiska behov är de ekonomiska fördelarna stora.

Flexibilitet


IBM Storage Fusion innebär fullt konfigurerbara, infrastrukturagnostiska datatjänster med stöd för olika protokoll. Drift av IBM Storage Fusion kan dessutom ske antingen i dina egna datacenter, med fjärrdrift-support från Shibuya, eller i Shibuyas egna datacenter i Västsverige.


Värdeskapande


Ovanpå alla fördelar med IBM Storage Fusion lägger dessutom Shibuya på ett unikt lager med expertis inom IT-drift och containerisering, tillsammans med support, övervakning och konsulttjänster från en svensk leverantör som är engagerade i din verksamhet


En långsiktig partner även när installationen är klar...


Med Shibuya som partner kommer du inte stå ensam när den nya infrastrukturen och applikationerna är på plats. Vi är med dig som en långsiktig partner och stöttar där du ser att du behöver assistans – från att tillföra mer kompetens inom containerisering, till att drifta hela datahallen, på plats eller genom fjärrdrift, eller med tjänster och utveckling kring IT-support, övervakning, cybersäkerhet eller arkitektur.

 

Shibuyas ambition är att skapa IT-miljöerna för ett digitalt Sverige och det gör vi gärna med stort engagemang för och nära samarbete med din organisation.


Varför välja Shibuya?

Experter på svensk verksamhetskritisk IT

Shibuya skapar IT-miljöerna för ett digitalt Sverige utifrån fokus på säkerhet och stabilitet; personligt ansvarstagande och engagemang; och såväl miljömässig hållbarhet som att skapa hållbara arbetsmiljöer inom IT både för våra och kundernas medarbetare.

ISO-certifierad och säker IT från Sverige

Shibuya är det svenska, familjeägda techbolaget som ger dig helheten som hjälper dig att lyckas och får din verksamhet att växa. Shibuya är dessutom ISO-certifierade inom kvalitetsledning (ISO 9001), miljöledning (ISO 14001) och informationssäkerhet (ISO 27001).

Ramavtal finns på plats

Shibuyas tjänster kan avropas genom Kammarkollegiets avtal för programvarulösningar. Det innebär att ni kan komma igång utan att genomföra en ny upphandling.

Flexibel finansiering

Shibuya Fusion as a Service levereras med en smart och konkurrenskraftig prismodell, och med olika finansieringsupplägg utifrån behov.

IBM Gold Business Partner

Världsledande lösningar och partners i Shibuyas Ekosystem

Vi älskar att engagera oss i våra kunders vardag för att se hur våra IT-lösningar kan göra den smidigare och säkrare. Men vi har också fantastiska vänner som gör oss ännu bättre tillsammans.

Vi har djupgående samarbeten med globala partners, inte minst med IBM som varit nära Shibuya sedan starten. Våra väletablerade ekosystem gör att vi kan kombinera lokal service med världsledande tjänster, och låta våra kunder växa obehindrat tillsammans med oss och våra vänner i ekosystemet.

Jag berättar gärna mer om
Shibuya Fusion as a service

Boka gärna in ett möte direkt så tar vi nästa steg på containeriseringsresan tillsammans.


Maja Eriksson

Account Manager