Vi skapar IT-miljöerna
för ett digitalt Sverige

– Säkert, personligt och hållbart.

 

Shibuya är det svenska, familjeägda techbolaget som med en kombination av säkra lösningar, unik expertis och kompetent support ger dig helheten som hjälper dig att lyckas och får din verksamhet att växa. Hos ett svenskt IT-bolag med svenska datahallar vet du dessutom att din data stannar där du vill ha den.

 

Vår erfarenhet som bolag sträcker sig tillbaka till 1964 och en av de första IBM 1401 i Sverige. Vårt nära samarbete med IBM har hållit i sig sedan dess och idag har vi ledande kompetens inom Powerplattformen.


På en marknad som till stora delar är internationell är vi ett svenskt kraftpaket med väletablerade ekosystem. Vi har en närhet till dig som kund och din marknad.

 

Från egna bemannade datacenter i Sverige eller genom fjärrdrift i ditt datacenter hanterar vi drift av verksamhetskritisk IT på IBM Power. Vi är stolta över att vara bäst i klassen på kundanpassade datacenterlösningar och är starka även på molntjänster, containerisering och cybersäkerhet.

Shibuya levererar helheten
kring moderna, säkra och stabila IT-miljöer i Sverige.

Bland våra tjänster finns till exempel:

 

Specialister på IBM Power – både i våra datacenter och genom fjärrdrift


På Shibuya finns några av landets främsta experter inom IBM Power och med en erfarenhetsbank som sträcker sig 20 år bakåt i tiden är vi en av Sveriges ledande IBM Power-leverantörer.


Från egna bemannade datacenter i Sverige eller genom fjärrdrift i ditt datacenter hanterar vi drift av verksamhetskritisk IT på IBM Power. Vi ger dig även rätt förutsättningar för flexibla molnlösningar för privata, publika och hybrida moln. Vi är stolta över att vara bäst i klassen på kundanpassade datacenterlösningar och är starka på moln- och containertjänster.

Containerisering för moderna miljöer


Modern, agil app-utveckling, drift och DevOps-lösningar bygger på containerisering. Framtidens digitala lösningar kräver innovativa och säkra utvecklingsmiljöer. Shibuya levererar både den prestanda som dina applikationer förtjänar och bistår med rådgivning som gör att du navigerar rätt i valen av containerlösningar.


Med Shibuyas containertjänst får du de möjligheter och den prestanda och stabilitet som dina applikationer förtjänar och behöver. Vi är dessutom ett helsvenskt bolag, med datahallar i Sverige och inhemsk support och övervakning dygnet runt. Din data stannar alltså där du vill ha den, och faller helt under svensk och europeisk dataskyddsreglering.

 

SE ÄVEN

Vad är containerisering och varför det är viktigt för ditt företag?

 

Cybersäkerhet och ISO-certifiering


I de flesta verksamheter är det mycket kostsamt med driftstörningar, intrång eller missnöjda kunder. I allt vi gör är därför säkerhet en avgörande komponent och det är en av anledningarna till att vi är ISO 27001-certifierade. Informationssäkerhet genomsyrar samtliga Shibuyas leveranser och bidrar till att våra kunder får en tryggare vardag.


Utöver en hög grundtrygghet i våra tjänster levererar vi också specialisttjänster inom informationssäkerhet som bemannad övervakning 24/7, SOC och SIEM-lösningar.

 

SE ÄVEN

Sårbarhetsskanning | Informationssäkerhet som tjänst | Säker IT från Sverige

 


Kapacitet & säkerhet mellan datacenter med WDM från Adtran.


Datacenter Interconnect ser till att din data är på rätt plats, i rätt tid och bara tillgänglig för rätt ögon.


Säker lagring i all ära, men data blir värdefull först när den är på rätt plats. Genom att koppla samman datacenter med varandra med WDM-teknologi kan man använda befintlig fiber betydligt mer effektivt samtidigt som data krypteras med marknadens mest kraftfulla krypteringsteknologi med Adtran-lösningar.


Det ger en större överföringskapacitet, snabbare tillgång till data och en mycket hög säkerhet. Därför är våra Datacenter Interconnect (DCI)-tjänster också efterfrågade inte minst hos bank- och finanskunder.


SE ÄVEN

Säkrare och snabbare datakommunikation för ledande nordiska banker

Varför är WDM så viktigt?

ShibuyaCare — Lösningar för dig med eget datacenter


Shibuya skapar IT-miljöerna för ett digitalt Sverige och är sedan länge en av landets främsta leverantörer av verksamhetskritisk IT.


Som grund har vi våra egna toppmoderna datacenter i Västsverige, men behoven ser olika ut och vi vill även att kunder med egna datacenter och datahallar ska ha möjlighet att dra nytta av våra tjänster och vår långa erfarenhet för att skapa säkra och hållbara IT-miljöer.

 

SE ÄVEN

Shibuya Enhanced Services | Third Party Maintenance 

 

Svensk IT-support och övervakning dygnet runt

 

Med Shibuyas servicedesk får du lokal, kvalificerad support dygnet runt på svenska. Att lösa IT-problemen snabbt gör vardagen enklare, tryggare och ger dig mer tid att fokusera på din kärnverksamhet. Vi övervakar dessutom drift och tjänster för våra kunder för att se till att kritisk IT alltid finns tillgänglig för verksamheten.

 

Shibuya har unika lösningar med bemannad support och övervakning 24/7/365 från våra lokaler i Borås, både för våra egna tjänster och för kunders räkning.

 


Erbjudande för
Common Sweden

Föreställ dig det värsta tänkbara scenariot för dina IT-miljöer.


Tänk dig att det här händer i eftermiddag. Hur snabbt hade ni varit tillbaka i matchen?


Utveckla ditt Disaster Recovery-program tillsammans med Shibuya. Just nu bjuder vi på en fri workshop där vi tillsammans tittar närmare på Disaster Recovery för er verksamhet.


Shibuya toppmoderna datacenter i Borås är byggda med säkerhet och redundans från grunden för att säkra både vår egen och våra kunders affärskritiska data. Det gör dem utmärkta för att hantera drift, backuper eller sekundärdrift inom ett disaster recovery-program.


Just nu bjuder vi på en fri workshop kring Disaster Recovery.

För att du snabbare ska komma igång med Disaster Recovery-arbetet erbjuder vi just nu en skräddarsydd workshop där våra experter tillsammans med ert team går igenom ett utvalt verksamhetskritiskt system eller delsystem.

Den korta workshopen ger en bra bild av hur systemet fungerar och hur det återställs efter en krissituation, och är en utmärkt start på Disaster Recovery-planeringen.


Världsledande lösningar och partners i Shibuyas Ekosystem

Adtran

IBM GOLD BUSINESS Partner

Vi älskar att engagera oss i våra kunders vardag för att se hur våra IT-lösningar kan göra den smidigare och säkrare. Men vi har också fantastiska vänner som gör oss ännu bättre tillsammans.

Vi har djupgående samarbeten med globala partners, inte minst med IBM som varit nära Shibuya sedan starten. Våra väletablerade ekosystem gör att vi kan kombinera lokal service med världsledande tjänster, och låta våra kunder växa obehindrat tillsammans med oss och våra vänner i ekosystemet.

Adtran

ADTRAN

Shibuyas samarbetspartner Adtran (tidigare ADVA) är världsledande inom teknik för att koppla samman datacenter med varandra. Adtran är idag en av branschens mest ansedda partners inom området och är ansvariga för att skapa några av världens mest avancerade nätverk. Shibuya är partner till Adtran i Sverige och vi använder självklart tekniken för att koppla ihop både våra egna datacenter och kunders datacenter med varandra.Några fördelar med lösningar från Shibuya

Säkert, personligt och hållbart.

Shibuya skapar IT-miljöerna för ett digitalt Sverige utifrån fokus på säkerhet och stabilitet; personligt ansvarstagande och engagemang; och såväl miljömässig hållbarhet som att skapa hållbara arbetsmiljöer inom IT både för våra och kundernas medarbetare.

ISO-certifierad

Shibuya är sedan flera år ISO-certifierade inom kvalitetsledning (ISO 9001), miljöledning (ISO 14001) och informationssäkerhet (ISO 27001).

Din data stannar där du vill ha den

Med svenska datahallar stannar din data där du vill ha den och faller helt under svensk och europeisk dataskyddsreglering.

Säker IT från Sverige

Shibuya är det svenska, familjeägda techbolaget som med en kombination av säkra lösningar, unik expertis och kompetent support ger dig helheten som hjälper dig att lyckas och får din verksamhet att växa.

Jag berättar gärna mer om våra lösningar.

Hör av dig till mig så bokar vi in ett bra möte utifrån din verksamhet.


Christina Backlund

CEO / VD

Christian Wibeck

Head of Sales & Business Development

Eller lämna dina uppgifter så hör vi av oss inom kort.