Shibuya, part of Pulsen
AB Bostäder säkrar IT-drift med Pulsen

Säkrar AB Bostäders IT-drift och verksamhet

AB Bostäder är Borås största kommunala bostadsbolag. Med omkring 6 500 lägenheter och cirka 130 medarbetare innebär det att även små IT-driftavbrott snabbt får konsekvenser. För att säkra den löpande IT-driften och få tillgång till teknisk expertkunskap arbetar AB Bostäder sedan drygt ett år med Pulsen Production.

Kristian Wirfalk, AB Bostäder i Borås

 

Vår vision är att erbjuda det bästa boendet för boråsaren. För att kunna ge den service och tillgänglighet våra kunder förväntar sig är vi beroende av att våra IT-system fungerar och att vi har säker tillgång till internet. Ett driftavbrott påverkar både oss själva och våra kunder. En annan aspekt är förstås att det är kostsamt för ett företag att inte kunna arbeta med sina kritiska verksamhetssystem. Enkelt uttryckt har vi varken tid eller råd med nertid. Idag har vi ett eget driftansvar men samtidigt säker tillgång till Pulsens samlade IT-kompetens och erfarenhet, säger Kristian Wirfalk, IT-chef på AB Bostäder i Borås.

 

AB Bostäder säkrar IT-drift med Pulsen

Vår personal börjar arbetet tidigt på morgonen, därför är det värdefullt för oss att Pulsen kan ge support och åtgärda eventuella problem redan från klockan 07.00 på vardagar. Vid ett driftstopp eller en störning får vi alltid snabb information från Pulsen följt av en incidentrapport.

Kristian Wirfalk

Bred och djup IT-kompetens en framgångsfaktor

För oss är det viktigt med en samarbetspartner som verkligen förstår verksamheten och våra behov. I det avseendet känns Pulsen både kompetenta och engagerade. Det är också värdefullt att kunna ta del av Pulsens breda tjänsteportfölj. De kombinerar teknisk spetskunskap med kunskap och erfarenhet inom områden som drift, molntjänster, säkerhet och integration, kommenterar Kristian Wirfalk.

 

Pulsendagarna är ett bra exempel på hur man arbetar aktivt för att dela kunskap och erfarenhet med fler. Trendspaning inom teknik varvas med intressanta kundcase och föreläsningar. Vi kan själva inte hålla oss med den djupa och breda kompetens Pulsen har. Nu känner vi att vi har en samarbetspartner som omvärldsbevakar och arbetar med kompetensutveckling på ett sätt som gynnar AB Bostäder, fortsätter Kristian Wirfalk.

 

AB Bostäder säkrar IT-drift med Pulsen

Pulsens servicedesk ger överlag ett mycket bra bemötande. Vi har inte så många ärenden per månad och kan supporten inte svara direkt tar de alltid reda på lösningen och återkopplar. I samarbetet med Pulsen ingår också en tydlig dokumentation gällande ansvarsfördelning och vad som ligger på dem respektive oss. Det är förstås viktigt med full koll i alla led, både i det dagliga arbetet men också för att kunna blicka framåt och agera proaktivt.

Kristian Wirfalk

Snabb hjälp vid störningar

Även om vi har egen personal som kan supporta verksamheten i IT-frågor är det viktigt att kunna hantera semestrar och sjukdom utan att vår IT-miljö påverkas. Här känner vi att Pulsen har kapacitet att snabbt ge oss kvalificerad hjälp av ersättare som kan stötta och som är insatta i vår miljö, avslutar Kristian Wirfalk.

Pulsens leverans i korthet:

  • Teknisk expertkunskap och konsult på plats vid behov
  • Övervakning av servrar, applikationer och tjänster (med larm och åtgärd)
  • Support och servicedesk

AB Bostäders serverplattform bygger på Microsoft Windows Server 2012 R2. Företaget använder VMware för servervirtualisering och Citrix för att dela ut skrivbord och program.

Vill du veta mer om Shibuyas lösning för AB Bostäder?

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

Catarina Lindahl

KONTAKT

Christina Backlund

VD

Shibuya

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen