Shibuya, part of Pulsen

Tar över ansvaret för driften av Econovas affärskritiska IT-system

Pulsen Production har tecknat ett nytt avtal med företaget Econova. Avtalet innebär att Pulsen levererar IT-drift som kapacitetstjänst och övertar driften och övervakningen av Econovas IBM Power-miljö. Miljön omfattar bland annat företagets affärskritiska IT-system för logistik och ekonomi. Det nya avtalet är treårigt.

Avtalet med Pulsen Production är en del av Econovas uttalade strategi att outsourca de funktioner och områden som inte omfattar kärnverksamheten.


– I en verksamhet som vår måste IT-miljön vara stabil och maximalt tillgänglig, både för oss själva och för våra kunder. Även små störningar kan snabbt få stora konsekvenser. Därför handlar det om att minimera risken för driftstörningar av alla slag. Istället för att investera i egen hårdvara och teknisk kompetens får vi nu en samarbetspartner som har stabil IT-drift som kärnverksamhet. Pulsens goda referenser, höga kvalitet och kostnadseffektivitet bidrog i valet av leverantör, kommenterar Econovas inköpschef Peter Herentz.


– Det är förstås glädjande att ytterligare ett framgångsrikt företag med höga krav i alla led väljer Pulsen för att säkra sin IT-drift och IT-miljö. Nu ser vi fram emot ett samarbete där vi kan tillhandahålla en stabil och framtidssäker IBM Power-miljö, säger Martin Hogmalm på Pulsen Production.


– Pulsens erbjudande var sammantaget väldigt väl avvägt. Förutom teknisk kompetens och erfarenhet erbjuder de en lösning som är rätt dimensionerad för vår verksamhet, avslutar Peter Herentz.

Kort om Econova

Econova omhändertar material som traditionellt ansetts vara avfall och omvandlar det till nya råvaror. Företagets kunskap inom återvinning sträcker sig över flera olika branscher. Bland kunderna finns skogsindustrier, energiproducenter, trädgårdsnäring och kommuner. Koncernen omsätter i dag 500 MSEK och har cirka 120 anställda.

 

econova.se

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen