Shibuya, part of Pulsen

Kersti Evermyr: "Jag kommer till jobbet för att göra livet enklare för någon annan"

Pulsen Production satsar på att skapa ännu nöjdare kunder och vet att vägen dit går genom nöjda medarbetare. Därför tar HR och arbetsmiljöarbete en allt större plats inom bolaget och nya HR-chefen Kersti Evermyr tar plats i bolagets ledningsgrupp.

– Vi satsar stort på att skapa en framgångsrik kundupplevelse, säger Martin Hogmalm på Pulsen Production. Nöjda kunder ger goda referenser och därmed nya kunder och tillväxt. För att få nöjda kunder behöver vi de bästa och mest motiverade medarbetarna. Det är inte svårare än så. Därför förstärker vi nu ledningsgruppen med mer kompetens kring medarbetarna, vår viktigaste resurs på bolaget.


I september börjar Kersti Evermyr som ny HR-chef på Pulsen Production. Det är en ny roll på bolaget och Kersti kommer in med ett internationellt perspektiv i den pågående förändringsresan. Hon kommer närmast från en roll som Group HR Business Partner på UniCarriers Europe där hon bland annat stöttat den europeiska ledningsgruppen i HR-frågor. Att gå från ett större internationellt bolag till en mindre och mer lokal organisation ser hon som en stor fördel.


– Här sker förändring snabbare och det är enklare att verkligen vara nära organisationen. HR är inte en fråga som avgörs vid ledningsgruppsbordet, utan något som ska vara närvarande i verksamheten varje dag, säger Kersti Evermyr.


Kersti Evermyr.

Foto: Andreas Hallgren/Pulsen

Positiv energi i förändringsarbetet

Pulsen Production befinner sig, precis som sina kunder, i en snabbrörlig omvärld och är inne i en förändringsprocess för att ännu bättre kunna matcha kundernas behov både idag och i morgon. Kunderna verkar i en allt mer globaliserad värld vilket ställer krav på ett internationellt perspektiv även i lokala frågor.

 

– IT-branschen är spännande. Det händer så mycket så snabbt och det är mycket nytänkande. Jag attraheras av det, säger Kersti Evermyr som på UniCarrier Europe bland annat stöttade IT-funktionen i olika HR-frågor och ser fram emot att ge sig in i den snabbt föränderliga IT-branschen.

 

– Men förändring kan också vara tufft för en organisation och för medarbetarna. Det är väldigt positivt att Pulsen ser vikten av att ha med HR-frågor högt på agendan, både i vårt bolag och centralt inom koncernen, säger Kersti Evermyr och fortsätter:

 

– Jag ser att jag kan bidra med positiv energi i förändringsarbetet och att tillsammans med ledning och medarbetare våga testa oss fram till de lösningar som passar bäst för oss. Jag vet inte alla svaren. Ibland måste man ta fram dem tillsammans för att de ska bli bra. Men jag tror också att det är sunt förnuft som gäller i de flesta situationer. Tydlighet och styrdokument är bra och nödvändiga, men kanske inte det viktigaste att börja med för att skapa förändring. Det är också viktigt att våga tänka nytt.

Vi behöver alltså ha en fot i riktning framåt, och ett öra mot marken i historien. Det är tur att jag är dansare så att jag fixar den rörelsen.


Långsiktigt hållbart både för bolaget och för personalen

– Det finns såklart en lång historik på Pulsen, Sveriges äldsta IT-företag. För oss är det mycket viktigt att ta hand om den enorma kunskapsbank som finns i bolagen. Vi behöver se till att kunskap och kompetens både förvaltas och utvecklas. När vi förändras är det viktigt att vi också tittar bakåt, på vilka som byggt upp det vi har idag, och inte bara rakt framåt. Vi behöver alltså ha en fot i riktning framåt, och ett öra mot marken i historien. Det är tur att jag är dansare så att jag fixar den rörelsen, skrattar Kersti Evermyr.

 

Kersti har dansat sedan femårsåldern och efter gymnasiet utbildade hon sig till yrkesdansare i Stockholm. Egentligen var bara tanken att följa med en kompis till uttagningar som moraliskt stöd, men det slutade med att hon kom in. Dansen skapar mycket glädje för Kersti som utlovar ett och annat breakdance battle på kontoret i framtiden, men när det efter utbildningen kom till valet att helhjärtat satsa på dans upptäckte hon mer och mer att hon ville jobba med andra frågor. Hon gick därför personalvetarprogrammet i Göteborg vilket hon aldrig ångrat.

 

– Det som är mest spännande med HR är att få jobba med människor, både kring problem och kring möjligheter. Jag drivs av att göra skillnad. I HR-rollen kan jag ofta bidra till att saker blir bättre. Jag kommer till jobbet för att göra livet enklare för någon annan, säger Kersti Evermyr och fortsätter:

 

– Vi tillbringar mycket tid på jobbet. För ett bolag är det avgörande att man tar hand om sin personal, att man skapar mening och att man har roligt tillsammans. HR-arbetet ska sträva efter att göra det som är bäst för personalen och på samma gång bäst för bolaget. Det är viktigt att man bygger verksamheter som ser till att både personal och bolag håller långsiktigt.

Man brukar säga att det sitter i väggarna. Men vad händer då när man river väggarna under en förändringsresa? Det är i människorna grundvärderingarna behöver finnas och förstärkas.


Fler perspektiv och gemensamma värderingar

– Det är också viktigt att vi lär oss av varandra och våra olika perspektiv. Vi har en ledningsgrupp på Pulsen Production med skilda åldrar och profiler där vi kan bidra med olika perspektiv på frågorna, och där vi även kan utmana varandras idéer på ett sätt som skapar utveckling. Även bredare är det nyttigt om man kan tänka lite nytt kring kompetensöverföring. Mentorprogram där äldre lär upp yngre kollegor kan vara bra, men ibland behöver man också vända på det och låta yngre lära äldre. Det ger fler perspektiv och en större gemensam bredd av erfarenheter, kommentarer Kersti Evermyr.

 

Kersti Evermyr använder sin kompetens inom HR-området för att hjälpa organisationer förändras på ett hållbart sätt, med agila processer och korta beslutsvägar, men också med ett perspektiv som både tittar bakåt och framåt. Det som är avgörande enligt henne är att man delar samma grundvärderingar inom bolaget.

 

– Det behöver finnas att starkt ”varför” kring det man gör. Det är också något man måste jobba med hela tiden. Jag har fått en bra känsla för kärnvärdena inom Pulsen men man måste hela tiden jobba med dem så att de genomsyrar verksamheten på riktigt. Man brukar säga att det sitter i väggarna. Men vad händer då när man river väggarna under en förändringsresa? Det är i människorna grundvärderingarna behöver finnas och förstärkas, avslutar Kersti Evermyr.

 

Kersti Evermyr

Aktuell med:

Ny HR-chef på Pulsen Production i september 2018.


Kersti kommer från Småland och laddar gärna batterierna genom besök i föräldrahemmet Sörgården.


- Det är härligt att komma hem till en underbar Bullerbykänsla där, vara nära naturen och bara andas.


Kerstis profil på LinkedIn

Shibuya – en del av Pulsen

Shibuya skapades i mars 2020 genom samgåendet mellan Pulsen Production och Shibuya Crossing. Företaget är en av Sveriges främsta aktörer inom verksamhetskritisk IT.

KONTAKTA OSS

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

KONTAKTA OSS

 

Besöksadress – huvudkontor

Nils Jakobsonsgatan 5, Borås

Postadress: Box 881, 501 15 Borås

Officiell Facebook-sida för Pulsen
Officiell LinkedIn-sida för Shibuya
Pressrum på MyNewsdesk för Pulsen